Jadłospis na tydzień: 04.03-08.03.2019 r.

PONIEDZIAŁEK 04.03.2019

Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, powidła śliwkowe, mleko, marchewka i kalarepka do pochrupania

Obiad:Zupa szczawiowa z ryżem i jajkiem

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, selerszczaw, śmietana)

Spaghetti (mąka pszenna, jajka) z mięsem wieprzowym i warzywami, sos pomidorowy, parmezan

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, schab pieczony, papryka, herbata

WTOREK 05.03.2019

Śniadanie: Kasza manna na mleku, chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło, ser żółty,pomidor, herbata, pomarańcze

Obiad: Krem z brokułów z grzankami

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, brokuł, śmietana, mąka pszenna)

Ziemniaki, gulasz wołowy, mizeria ze śmietaną

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Ciasto marchewkowe z orzechami włoskimi* (mąka pszenna, masło, jajka), soczek owocowy

ŚRODA 06.03.2019

 Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłempasztet wieprzowy, ogórek kiszony, kawa zbożowa (jęczmień, żyto)na mleku, gruszki

Obiad:Zupa meksykańska z kurczakiem, ziemniakami i kukurydzą

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, przecier pomidorowy)

Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem, jogurt naturalny

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Smoothie melon z truskawką, wafle ryżowe

CZWARTEK 07.03.2019

Śniadanie:  Chleb pszenno-żytni z masłem, szynka zbója, sałata zielona, kakao na mleku, kiwi

Obiad:Zupa koperkowa z zacierką

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, koperek, mąka pszenna, jajka, śmietana)

Ziemniaki, miruna w cieście (mąka pszenna, jajka, mleko), surówka z kiszonej kapusty, marchewki i cebulki

Kompot truskawkowy

Podwieczorek Sałatka jarzynowa (marchewka, pietruszka, seler, ogórki kiszone, jabłko, jajka, majonez,groszek zielony), weka pszenna z masłem, herbata

PIĄTEK 08.03.2019

Śniadanie: Kulki czekoladowe (pszenica) na mleku, chleb graham z masłem, pasta z jajek, szczypiorek, ogórek zielony, herbata, jabłka

Obiad: Zupa jesienna z lanym ciastem

( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler,por, kalafior, brokuł, śmietana, mąka pszenna, jajka)

Kasza jęczmienna, potrawka z kurczaka (śmietana), fasolka szparagowa

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Danonek do picia (laktoza), banan

 

 

 

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną