Jadłospis na tydzień: 18.03-22.03.2019 r.

PONIEDZIAŁEK 18.03.2019

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło, pasztet drobiowy, ogórek zielony, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, pomarańcze

Obiad: Kapuśniak z ziemniakami i kiełbasą

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler,kapusta kiszona, ziemniaki)

Makaron świderki (jajka, mąka pszenna) z serem, jogurt truskawkowy

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Trójkąciki tostowe pszenne z masłem, ser żółty, szynka biała, pomidor, herbata

WTOREK 19.03.2019

Śniadanie: Bułka pszenna z ziarenkami, masło, wieprzowina z pieca, papryka, kakao na mleku, jabłka

Obiad: Kociołek jarzyn z lanym ciastem

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kalafior,mąka pszenna, jajka, śmietana)

Ryż, roladki z kurczaka, sałata zielona ze śmietaną

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Koktajl mleczny o smaku bananowo truskawkowym, wafelki ryżowe

ŚRODA 20.03.2019

 Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb pszenno-żytni z masłem, pasta ze słonecznika, ogórek kiszony, herbata, winogrona

Obiad: Krem z zielonych warzyw z grzankami

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, cukinia, szpinak, brokuł, mąka pszenna)

Pyzy z mięsem wołowym (mąka ziemniaczana, jajka, ziemniaki), cebulka duszona

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Chałka pszenna, drożdżowa z masłem, miód, mleko

CZWARTEK 21.03.2019

Śniadanie:  Chleb graham z masłem, schab pieczony, sałata lodowa, mleko, kiwi

Obiad:Zupa pomidorowa z makaronem

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, przecier pomidorowy, mąka pszenna, jajka, śmietana)

Ziemniaki, filet z mirunyw wiórkach kokosowych (mąka pszenna, jajka, mleko), marchewka oprószana (masło)

Kompot jabłkowy

Podwieczorek Sałatka ryżowa z czerwoną fasolą, papryką kolorową i kukurydzą, pieczywo pszenne,chrupkie, herbata

PIĄTEK 22.03.2019

Śniadanie: Owsianka na mleku, weka pszenna z masłem, jajko na twardo, szczypiorek, rzodkiewka, herbata, gruszki

Obiad:  Zupa koperkowa z ziemniakami

( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, koperek, śmietana)

Kasza jęczmienna,cielęcina w papryce, sałatka szwedzka

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Ciasto weneckie z jabłkami*(mąka pszenna, jajka, masło), soczek owocowy

 

 

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content