Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło, pasztet drobiowy, ogórek zielony, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, pomarańcze
Obiad: Kapuśniak z ziemniakami i kiełbasą
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler,kapusta kiszona, ziemniaki)
Makaron świderki (jajka, mąka pszenna) z serem, jogurt truskawkowy
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Trójkąciki tostowe pszenne z masłem, ser żółty, szynka biała, pomidor, herbata
WTOREK 19.03.2019
Śniadanie: Bułka pszenna z ziarenkami, masło, wieprzowina z pieca, papryka, kakao na mleku, jabłka
Obiad: Kociołek jarzyn z lanym ciastem
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kalafior,mąka pszenna, jajka, śmietana)
Ryż, roladki z kurczaka, sałata zielona ze śmietaną
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Koktajl mleczny o smaku bananowo truskawkowym, wafelki ryżowe
ŚRODA 20.03.2019
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb pszenno-żytni z masłem, pasta ze słonecznika, ogórek kiszony, herbata, winogrona
Obiad: Krem z zielonych warzyw z grzankami
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, cukinia, szpinak, brokuł, mąka pszenna)
Pyzy z mięsem wołowym (mąka ziemniaczana, jajka, ziemniaki), cebulka duszona
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Chałka pszenna, drożdżowa z masłem, miód, mleko
CZWARTEK 21.03.2019
Śniadanie: Chleb graham z masłem, schab pieczony, sałata lodowa, mleko, kiwi
Obiad:Zupa pomidorowa z makaronem
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, przecier pomidorowy, mąka pszenna, jajka, śmietana)
Ziemniaki, filet z mirunyw wiórkach kokosowych (mąka pszenna, jajka, mleko), marchewka oprószana (masło)
Kompot jabłkowy
Podwieczorek Sałatka ryżowa z czerwoną fasolą, papryką kolorową i kukurydzą, pieczywo pszenne,chrupkie, herbata
Śniadanie: Owsianka na mleku, weka pszenna z masłem, jajko na twardo, szczypiorek, rzodkiewka, herbata, gruszki
Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami
( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, koperek, śmietana)
Kasza jęczmienna,cielęcina w papryce, sałatka szwedzka
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Ciasto weneckie z jabłkami*(mąka pszenna, jajka, masło), soczek owocowy
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną