Jadłospis na tydzień: 25.03-29.03.2019 r.

PONIEDZIAŁEK 25.03.2019

Śniadanie:  Kulki czekoladowe (pszenica) na mleku, chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika,masło, ser żółty, papryka, herbata, melon

Obiad: Zupa neapolitańska z zacierką

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ser żółty, jajka, śmietana, mąka pszenna)

Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami, sos pomidorowy

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, herbata

WTOREK 26.03.2019

Śniadanie:  Bułka pszenna z masłem, kiełbasa żywiecka, sałata zielona, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, banany

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ogórki kiszone, śmietana)

Ziemniaki, indyk na parze, marchewka z jabłkiem

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Babka pomarańczowa* (mąka pszenna, masło, jajka, pomarańcze), soczek owocowy

ŚRODA 27.03.2019

Śniadanie: Lane ciasto (mąka pszenna, jajka) na mleku, chleb graham z masłem, dżem morelowy, herbata, mandarynki

Obiad:  Rosolnik z piersią kurczaka i koperkiem

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, selerkapusta włoska, kasza manna)

Pierogi leniwe (mąka pszenna, jajka, ser biały) z polewą owocową

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło, pasta z szynki (majonez), szczypiorek, rzodkiewka, herbata

 CZWARTEK 28.03.2019

Śniadanie:  Chleb pszenno-żytni z masłem, parówki z szynki, keczup, ogórek zielony, kakao na mleku, jabłka

Obiad:Krupnik z kaszą jęczmienną, ziemniakami i natką pietruszki

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, kapusta włoska, śmietana)

Makaron (mąka pszenna, jajka) po neapolitańsku z rybą i warzywami

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Kisiel pitny o smaku wiśniowym* (mąka ziemniaczana, owoce), chrupki kukurydziane

PIĄTEK 29.03.2019

Śniadanie: Weka pszenna z masłem, twarożek z awokado, pomidor, mleko, gruszki

Obiad:  Krem marchewkowy z groszkiem ptysiowym

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna)

Ziemniaki, sznycelki wieprzowe z fasolą (bułka tarta, jajka), sałatka z buraczków

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Danio waniliowe, chrupsy jabłkowe, woda

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content