Jadłospis na tydzień: 01.04-05.04.2019 r.

PONIEDZIAŁEK 01.04.2019

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb pszenno-żytni z masłem, mozzarella, pomidorki koktajlowe, herbata, morele suszone

Obiad:Zupa szczawiowa z ryżem i jajkiem

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, selerszczaw, śmietana)

Makaron kolanka (jajka, mąka pszenna) z mięsem i warzywami, sos boloński, parmezan

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek:Bułka pszenna z ziarenkami, masło, ser wędzony, ogórek kiszony, herbata

WTOREK 02.04.2019

Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, szynka Juranda, ogórek zielony, kawa zbożowa(jęczmień, żyto) na mleku, kiwi

Obiad: Krem dyniowy z groszkiem ptysiowym

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, dynia, mąka pszenna, śmietana)

Ziemniaki, miruna na parze, marchewka z jabłkiem

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Ciasto drożdżowe* (mąka pszenna, jajka, masło, drożdże, mleko), soczek owocowy

ŚRODA 03.04.2019

 Śniadanie: Chleb graham z masłem, pasta z jajek (majonez), szczypiorek, rzodkiewka, mleko, gruszki

Obiad: Zupa kalafiorowa z zacierką

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kalafior ,mąka pszenna, jajka, śmietana)

Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, buraczki na ciepło (masło)

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Legumina ryżowa na mleku z musem wiśniowym, weka pszenna z masłem

CZWARTEK 04.04.2019

Śniadanie:  Chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło, szynka naturalna, papryka, kakao na mleku, banany

Obiad: Rosolnik z piersią kurczaka i koperkiem

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kasza manna, kapusta włoska)

Pierogi ruskie z masełkiem (mąka pszenna, jajka, ziemniaki, ser biały)

Kompot wiśniowy

Podwieczorek Galaretka owocowa*(żelatyna, owoce), kleks bitej śmietany, winogrona

PIĄTEK 05.04.2019

Śniadanie: Owsianka na mleku, weka pszenna z masłem,pasta hummus, sałata zielona, herbata, jabłka

Obiad:Zupa pomidorowa z ryżem

( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, selerpor, przecier pomidorowy, śmietana)

Ziemniaki, steki z pieczarkami, mizeria ze śmietaną

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Maślanka z granolą czekoladową (mąka pszenna) i musem wiśniowym, chrupki kukurydziane o smaku bananowym

 

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną