Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb pszenno-żytni z masłem, mozzarella, pomidorki koktajlowe, herbata, morele suszone
Obiad:Zupa szczawiowa z ryżem i jajkiem
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, szczaw, śmietana)
Makaron kolanka (jajka, mąka pszenna) z mięsem i warzywami, sos boloński, parmezan
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek:Bułka pszenna z ziarenkami, masło, ser wędzony, ogórek kiszony, herbata
WTOREK 02.04.2019
Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, szynka Juranda, ogórek zielony, kawa zbożowa(jęczmień, żyto) na mleku, kiwi
Obiad: Krem dyniowy z groszkiem ptysiowym
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, dynia, mąka pszenna, śmietana)
Ziemniaki, miruna na parze, marchewka z jabłkiem
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Ciasto drożdżowe* (mąka pszenna, jajka, masło, drożdże, mleko), soczek owocowy
ŚRODA 03.04.2019
Śniadanie: Chleb graham z masłem, pasta z jajek (majonez), szczypiorek, rzodkiewka, mleko, gruszki
Obiad: Zupa kalafiorowa z zacierką
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kalafior ,mąka pszenna, jajka, śmietana)
Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, buraczki na ciepło (masło)
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: Legumina ryżowa na mleku z musem wiśniowym, weka pszenna z masłem
CZWARTEK 04.04.2019
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło, szynka naturalna, papryka, kakao na mleku, banany
Obiad: Rosolnik z piersią kurczaka i koperkiem
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kasza manna, kapusta włoska)
Pierogi ruskie z masełkiem (mąka pszenna, jajka, ziemniaki, ser biały)
Kompot wiśniowy
Podwieczorek Galaretka owocowa*(żelatyna, owoce), kleks bitej śmietany, winogrona
Śniadanie: Owsianka na mleku, weka pszenna z masłem,pasta hummus, sałata zielona, herbata, jabłka
Obiad:Zupa pomidorowa z ryżem
( wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, przecier pomidorowy, śmietana)
Ziemniaki, steki z pieczarkami, mizeria ze śmietaną
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Maślanka z granolą czekoladową (mąka pszenna) i musem wiśniowym, chrupki kukurydziane o smaku bananowym
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną