Śniadanie: Musli owocowe (pszenica) na mleku, chleb graham z masłem,pasztet, ogórek kiszony, herbata, mieszanka studencka (orzechy, żurawina, rodzynki)
Obiad: Krem z batatów z grzankami
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, bataty, śmietana, mąka pszenna)
Makaron kokardki (mąka pszenna, jajka), pulpety indycze (bułka pszenna, jajka), fasolka szparagowa
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Bułeczka pszenna, drożdżowa z masłem, dżem z owoców leśnych, mleko
WTOREK 09.04.2019
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło, ser żółty, pomidor, kakao na mleku, winogrona
Obiad: Zupa gulaszowa z ziemniakami i papryką
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, papryka, mięso wieprzowe)
Ryż, polewka jogurtowo–porzeczkowa
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: Trójkąciki pszenne, tostowe z masłem, szynka dębowa, sałata zielona, herbata malinowa
ŚRODA 10.04.2019
Śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku, chleb pszenno-żytni z masłem, szynka z Bobrownik, papryka, herbata, mandarynki
Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler,buraki, śmietana)
Niezwykłe gołąbki bez zawijania (kasza jęczmienna, mięso wieprzowe, kapusta biała, jajka), sos pomidorowy
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Sałatka z kolorowego makaronu (mąka pszenna, jajka) z szynką i groszkiem zielonym w sosie śmietanowym,herbata
CZWARTEK 11.04.2019
Śniadanie: Weka pszenna z masłem, awanturka z sardynek (ser biały), szczypiorek, rzodkiewka, mleko,jabłka
Obiad: Zupa wiosenna z ryżem i zieleniną
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kalafior, brokuł, kapusta włoska, śmietana)
Kluski śląskie (mąka ziemniaczana, ziemniaki, jajka), bitki wołowe, kapusta czerwona
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, kabanosy, pomidorki koktajlowe, herbata
PIĄTEK 12.04.2019
Śniadanie:Chleb orkiszowy z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, melon
Obiad: Zupa koperkowa z zacierką
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna, jajka, koperek)
Ziemniaki, sznycelki z dorsza (bułka tarta, jajka), szpinak (śmietana 30%)
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek:Babka piegusek* (mąka pszenna, jajka, masło, mak), soczek owocowy
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną