Jadłospis na tydzień: 08.04-12.04.2019 r.

PONIEDZIAŁEK 08.04.2019

Śniadanie:  Musli owocowe (pszenica) na mleku, chleb graham z masłem,pasztet, ogórek kiszony, herbata, mieszanka studencka (orzechy, żurawina, rodzynki)

Obiad: Krem z batatów z grzankami

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, bataty, śmietana, mąka pszenna)

Makaron kokardki (mąka pszenna, jajka), pulpety indycze (bułka pszenna, jajka), fasolka szparagowa

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Bułeczka pszenna, drożdżowa z masłem, dżem z owoców leśnych, mleko

WTOREK 09.04.2019

Śniadanie:  Chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło, ser żółty, pomidor, kakao na mleku, winogrona

Obiad: Zupa gulaszowa z ziemniakami i papryką

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, papryka, mięso wieprzowe)

Ryż, polewka jogurtowoporzeczkowa

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Trójkąciki pszennetostowe z masłem, szynka dębowa, sałata zielona, herbata malinowa

ŚRODA 10.04.2019

Śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku, chleb pszenno-żytni z masłem, szynka z Bobrownik, papryka, herbata, mandarynki

Obiad:  Barszcz czerwony z ziemniakami

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler,buraki, śmietana)

Niezwykłe gołąbki bez zawijania (kasza jęczmienna, mięso wieprzowe, kapusta biała, jajka), sos pomidorowy

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Sałatka z kolorowego makaronu (mąka pszenna, jajka) z szynką i groszkiem zielonym w sosie śmietanowym,herbata

CZWARTEK 11.04.2019

Śniadanie:  Weka pszenna z masłem, awanturka z sardynek (ser biały), szczypiorek, rzodkiewka, mleko,jabłka

Obiad: Zupa wiosenna z ryżem i zieleniną

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kalafior, brokuł, kapusta włoska, śmietana)

Kluski śląskie (mąka ziemniaczana, ziemniaki, jajka), bitki wołowe, kapusta czerwona

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, kabanosy, pomidorki koktajlowe, herbata

PIĄTEK 12.04.2019

Śniadanie:Chleb orkiszowy z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, melon

Obiad:  Zupa koperkowa z zacierką

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna, jajkakoperek)

Ziemniaki, sznycelki z dorsza (bułka tarta, jajka), szpinak (śmietana 30%)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek:Babka piegusek* (mąka pszenna, jajka, masło, mak), soczek owocowy

 

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content