Jadłospis na tydzień: 29.04-03.05.2019 r.

PONIEDZIAŁEK 29.04.2019

Śniadanie: Weka pszenna z masłem, serek mozzarella, pomidorki koktajlowe, mleko, melon

Obiad: Zupa kalafiorowa z ryżem

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kalafior, śmietana)

Ziemniaki, podudzia z kurczaka, mizeria ze śmietaną

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Kisiel pitny o smaku wiśniowym* (mąka ziemniaczana, owoce, cukier), chrupsy jabłkowe z sokiem owocowym

WTOREK 30.04.2019

Śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku, chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło, pasztet, sałata zielona, herbata, mandarynki

Obiad: Kartoflanka z natką pietruszki

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, mąka pszenna, śmietana)

Ryż, pulpety rybne (dorsz, bułka pszenna, jajka), surówka z kapusty kiszonej, marchewki i cebulki

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Bułka pszenna z ziarenkami, masło, szynka bracka, ogórek zielony, herbata

ŚRODA 01.05.2019

 Święto Pracy

CZWARTEK 02.05.2019

 Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, filet z indyka, papryka, kakao na mleku, jabłka

Obiad: Żurek z kiełbasą i ziemniakami

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka żytnia, mąka pszenna,  śmietana)

Makaron kokardki (jajka, mąka pszenna) z serem i jogurtem truskawkowym

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Trójkąciki tostowe, pszenne z masłem, ser żółty, szynka wiejska, pomidor, herbata malinowa

PIĄTEK 03.05.2019

Święto Konstytucji 3 maja

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

 

 

 

 

PONIEDZIAŁEK 06.05.2019

Śniadanie: Kulki czekoladowe (mąka pszenna) na mleku, chleb pszenno-żytni z masłem, pasztet, ogórek kiszony, herbata, mieszanka studencka (orzechy laskowe, orzechy włoskie, rodzynki, żurawina)

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, przecier pomidorowy, śmietana)

Makaron muszelki (jajka, mąka pszenna), kurczak w sosie śmietanowo – szpinakowym

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Serowy pucharek z brzoskwiniami, pieczywo chrupkie, pszenne, woda

WTOREK 07.05.2019

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło, salami, pomidor, kakao na mleku, kiwi

Obiad: Krem z brokułów na indyku z grzankami

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, brokuł, mąka pszenna, śmietana)

Ryż zapiekany z jabłkami, jogurt naturalny z cynamonem

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Chleb orkiszowy z masłem, ser wędzony, sałata lodowa, herbata cytrynowa

ŚRODA 08.05.2019

Śniadanie: Weka pszenna z masłem, awanturka z sardynek (ser biały), szczypiorek, ogórek zielony, mleko,mandarynki

Obiad: Zupa pieczarkowa z zacierką

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, pieczarki, mąka pszenna, śmietana)

Kasza jęczmienna, pulpety wieprzowe (bułka pszenna, jajka) w sosie własnym, sałatka wiosenna (mix sałat, ogórek zielony, rzodkiewka, śmietana)

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Ptasie mleczko* (jogurt naturalny, żelatyna) z musem malinowym, chrupki kukurydziane, napój owocowy

 

CZWARTEK 09.05.2019

Śniadanie:  Musli owocowe (mąka pszenna) na mleku, chleb graham z masłem, schab pieczony, sałata zielona, herbata, jabłka

Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, koperek, śmietana)

Leczo z kiełbaską i kolorowymi paprykami, pomidorami i cukinią, pieczywo pszenne

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Sałatka owocowa (melon, winogrona, kiwi), bita śmietana, wafle ryżowe, woda

PIĄTEK 10.05.2019

Śniadanie: Bułka pszenna z masłem,  jajko na twardo, rzodkiewka,, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, banany

Obiad:  Krupnik z kaszą jęczmienną i natką

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska)

Ziemniaki, łosoś zapiekany z parmezanem, marchewka z jabłkiem

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, pasta z szynki (majonez), kiełki, papryka, herbata

 

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content