Śniadanie: Weka pszenna z masłem, serek mozzarella, pomidorki koktajlowe, mleko, melon
Obiad: Zupa kalafiorowa z ryżem
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kalafior, śmietana)
Ziemniaki, podudzia z kurczaka, mizeria ze śmietaną
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Kisiel pitny o smaku wiśniowym* (mąka ziemniaczana, owoce, cukier), chrupsy jabłkowe z sokiem owocowym
WTOREK 30.04.2019
Obiad: Kartoflanka z natką pietruszki
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, mąka pszenna, śmietana)
Ryż, pulpety rybne (dorsz, bułka pszenna, jajka), surówka z kapusty kiszonej, marchewki i cebulki
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Bułka pszenna z ziarenkami, masło, szynka bracka, ogórek zielony, herbata
ŚRODA 01.05.2019
Święto Pracy
CZWARTEK 02.05.2019
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, filet z indyka, papryka, kakao na mleku, jabłka
Obiad: Żurek z kiełbasą i ziemniakami
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka żytnia, mąka pszenna, śmietana)
Makaron kokardki (jajka, mąka pszenna) z serem i jogurtem truskawkowym
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Trójkąciki tostowe, pszenne z masłem, ser żółty, szynka wiejska, pomidor, herbata malinowa
Święto Konstytucji 3 maja
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną
PONIEDZIAŁEK 06.05.2019
Śniadanie: Kulki czekoladowe (mąka pszenna) na mleku, chleb pszenno-żytni z masłem, pasztet, ogórek kiszony, herbata, mieszanka studencka (orzechy laskowe, orzechy włoskie, rodzynki, żurawina)
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, przecier pomidorowy, śmietana)
Makaron muszelki (jajka, mąka pszenna), kurczak w sosie śmietanowo – szpinakowym
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Serowy pucharek z brzoskwiniami, pieczywo chrupkie, pszenne, woda
WTOREK 07.05.2019
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło, salami, pomidor, kakao na mleku, kiwi
Obiad: Krem z brokułów na indyku z grzankami
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, brokuł, mąka pszenna, śmietana)
Ryż zapiekany z jabłkami, jogurt naturalny z cynamonem
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Chleb orkiszowy z masłem, ser wędzony, sałata lodowa, herbata cytrynowa
ŚRODA 08.05.2019
Śniadanie: Weka pszenna z masłem, awanturka z sardynek (ser biały), szczypiorek, ogórek zielony, mleko,mandarynki
Obiad: Zupa pieczarkowa z zacierką
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, pieczarki, mąka pszenna, śmietana)
Kasza jęczmienna, pulpety wieprzowe (bułka pszenna, jajka) w sosie własnym, sałatka wiosenna (mix sałat, ogórek zielony, rzodkiewka, śmietana)
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Ptasie mleczko* (jogurt naturalny, żelatyna) z musem malinowym, chrupki kukurydziane, napój owocowy
CZWARTEK 09.05.2019
Śniadanie: Musli owocowe (mąka pszenna) na mleku, chleb graham z masłem, schab pieczony, sałata zielona, herbata, jabłka
Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, koperek, śmietana)
Leczo z kiełbaską i kolorowymi paprykami, pomidorami i cukinią, pieczywo pszenne
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa (melon, winogrona, kiwi), bita śmietana, wafle ryżowe, woda
PIĄTEK 10.05.2019
Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, jajko na twardo, rzodkiewka,, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, banany
Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną i natką
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska)
Ziemniaki, łosoś zapiekany z parmezanem, marchewka z jabłkiem
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, pasta z szynki (majonez), kiełki, papryka, herbata
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną