Jadłospis na tydzień: 20.05-24.05.2019 r.

PONIEDZIAŁEK 20.05.2019

Śniadanie: Musli zbożowe na mleku, chleb graham z masłem, bryndza z ogórkiem zielonym i rzodkiewką, herbata, melon

Obiad:Zupa grysikowa z natką

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, selerkasza manna)

Makaron kolanka (jajka, mąka pszenna), gulasz drobiowy, surówka z ogórków małosolnych

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Bułeczka drożdżowa z masłem i dżemem z owoców leśnych, mleko

WTOREK 21.05.2019

Śniadanie: Bułka pszenna z ziarenkami, masło, kurczak z Bobrownik, sałata zielona, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, kiwi

Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy na indyku z makaronem

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, selersoczewica, mąka pszenna, jajka)

Ryż, polewka jogurtowo-porzeczkowa

Kompot truskawkowy

Podwieczorek:Chleb pszenno-żytni z masłem, kabanosy, pomidorki koktajlowe, herbata

ŚRODA 22.05.2019

Śniadanie: Weka pszenna z masłem, pasta z jajek (majonez), szczypiorek, rzodkiewka, mleko, pomarańcze

Obiad:Botwinka z ziemniakami

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, botwinka, śmietana)

Pierogi (mąka pszenna, jajka) z mięsem wołowym i cebulką duszoną

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Danio waniliowe, chrupsy jabłkowe z sokiem owocowym, woda

CZWARTEK 23.05.2019

Śniadanie:  Kasza manna (mąka pszenna) na mleku, chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło,szynka bracka, papryka, herbata, banany

Obiad:Krem pomidorowy z grzankami

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, pomidory, pulpa pomidorowa, śmietana, mąka pszenna)

Ziemniaki, łosoś na parze, w sezamie, szpinak (śmietana 30 %)

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Zebra* (jajka, mąka pszenna, masło, kakao), soczek owocowy

PIĄTEK 24.05.2019

Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, ser żółty, rukola, kakao na mleku, jabłka

Obiad: Zupa jarzynowa z lanym ciastem

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kalafior, brokuł, kapusta włoska)

Ziemniaki, sznycelki wieprzowe (bułka pszenna, jajka), kapusta młoda, zasmażana

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Sałatka a’la gyros (mix sałat, pierś z kurczaka, ogórek zielony, pomidorki koktajlowe, sos śmietanowo -ziołowy , weka pszenna z masłem, herbata

 

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content