PONIEDZIAŁEK 03.06.2019
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło, polędwica dębowa, pomidor, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, arbuz
Obiad:Zupa gulaszowa z ziemniakami i papryką
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler,mięso wieprzowe, papryka)
Naleśniki (mąka pszenna, jajka, mleko) z dżemem, bita śmietana
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, pasztet drobiowy, ogórek małosolny, herbata
WTOREK 04.06.2019
Śniadanie: Weka pszenna z masłem, awanturka z sardynek (ser biały), szczypiorek, rzodkiewka, mleko,truskawki
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler,przecier pomidorowy, śmietana)
Ziemniaki, gulasz wołowy, fasolka szparagowa
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: Galaretka owocowa* (owoce, żelatyna), ciasteczka zbożowe, woda
ŚRODA 05.06.2019
Śniadanie: Musli owocowe (pszenica) na mleku, chleb graham z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, herbata, winogrona
Obiad: Kartoflanka zabielana z koperkiem
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, koperek, śmietana)
Łazanki (mąka pszenna, jajka) z mięsem wieprzowo-wołowym i młodą kapustą
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Chleb orkiszowy z masłem, szynka bracka, rzodkiewka, herbata
CZWARTEK 06.06.2019
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, schab pieczony, papryka, kakao na mleku, jabłka
Obiad: Krem z batatów z groszkiem ptysiowym
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, bataty, śmietana, mąka pszenna)
Ryż, pieczeń z indyka w marchewce, w sosie własnym
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Pucharek serowy z brzoskwiniami, wafelki ryżowe, napój owocowy
PIĄTEK 07.06.2019
Śniadanie: Kulki czekoladowe (pszenica) na mleku, bułka pszenna z masłem, pasta hummus (ciecierzyca, pomidory suszone), sałata zielona, herbata, banan
Obiad: Zupa neapolitańska z zacierką i natką
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, jajka, ser żółty)
Ziemniaki, miruna w cieście (mąka pszenna, jajka, mleko), szpinak (śmietana 30 %)
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek:Ciasto biszkoptowe (mąka pszenna, jajka) z rabarbarem, soczek owocowy
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną