Jadłospis na tydzień: 10.06-14.06.2019 r.

PONIEDZIAŁEK 10.06.2019

Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, ser żółty, ogórek zielony, kakao na mleku, pomarańcze

Obiad: Kartoflanka zabielana z natką

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, śmietana)

Spaghetti (jajka, mąka pszenna)z mięsem wieprzowym i warzywami, sos boloński, parmezan

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Szarlotka* (mąka pszenna, masło, jajka) , soczek owocowy

WTOREK 11.06.2019

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło, szynka kniazia, pomidor, herbata, kiwi

Obiad: Zupa koperkowa z zacierką

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, koperek,śmietana, mąka pszenna, jajka)

Ziemniaki, miruna w panierce cytrynowej, kapusta kiszona z marchewką

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Koktajl na jogurcie z porzeczkami, andruty (mąka pszenna)

ŚRODA 12.06.2019

Śniadanie: Weka pszenna z masłem, jajko na twardo, szczypiorek, rzodkiewka, mleko, nektarynki

Obiad: Krem dyniowy z grzankami

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, dynia, śmietana, mąka pszenna)

Kasza gryczana, schab pieczony w ziołach, sałata lodowa ze śmietaną

Kompot wiśniowy

Podwieczorek:Truskawki z bitą śmietaną, chrupki kukurydziane, woda

CZWARTEK 13.06.2019

 Śniadanie: Chleb graham z masłem, makrela wędzona, sałata zielona, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, gruszki

Obiad: Rosolnik z piersią kurczaka i koperkiem

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler,kapusta włoska,kasza manna)

Racuchy drożdżowe (mąka pszenna, jajka, mleko) z truskawkami i śmietaną

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, pasta z szynki (majonez), ogórek małosolny, herbata

PIĄTEK 14.06.2019

 Śniadanie: Owsianka na mleku, bułka pszenna z masłem, ser biały, miód, herbata, jabłka

Obiad:  Zupa z czerwonej soczewicy i pomidorów z ryżem

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, soczewica, pomidory)

Ziemniaki, eskalopki (pierś z kurczaka, mąka, mleko, jajka), marchewka z groszkiem

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Smoothie arbuzowo-bananowe, weka pszenna z masłem

 

 

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

 

Skip to content