PONIEDZIAŁEK 17.06.2019
Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, salami, papryka, mleko, arbuz
Obiad: Wiosenny kapuśniak z ziemniakami i kiełbasą
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kapusta biała, ziemniaki)
Ryż z truskawkami, jogurt naturalny
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek:Bułka żytnia z ziarenkami,masło, ser żółty, szynka, rukola, herbata
WTOREK 18.06.2019
Śniadanie: Musli owocowe (pszenica) na mleku, chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło,serek śmietankowy, rzodkiewka, szczypiorek, herbata, morele
Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kapusta włoska)
Ziemniaki, pieczeń rzymska faszerowana cukinią i papryką, mizeria ze śmietaną
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Sałatka makaronowa (mąka pszenna, jajka) z kurczakiem, kukurydzą i ananasem, pieczywo pszenne, chrupkie, herbata
ŚRODA 19.06.2019
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, parówki z szynki, keczup, ogórek zielony, kakao na mleku, winogrona
Obiad:Krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, śmietana)
Kasza kuskus (pszenica), miruna z warzywami na parze (brokuł, kalafior, marchewka)
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Budyń śmietankowy* (mąka pszenna, mleko) z wiórkami czekolady, wafelki ryżowe
CZWARTEK 20.06.2019
Boże Ciało
PIĄTEK 21.06.2019
Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, tuńczyk, pomidor, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, jabłka
Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ogórki kiszone, śmietana)
Makaron kokardki (mąka pszenna, jajka) z szynką i groszkiem zielonym w sosie śmietanowym z natką
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Danio waniliowe, melon, woda
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną