Jadłospis na tydzień: 17.06-21.06.2019 r.

PONIEDZIAŁEK 17.06.2019

Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, salami, papryka, mleko, arbuz

Obiad: Wiosenny kapuśniak z ziemniakami i kiełbasą

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, selerkapusta biała, ziemniaki)

Ryż z truskawkami, jogurt naturalny

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek:Bułka żytnia z ziarenkami,masło, ser żółty, szynka, rukola, herbata

WTOREK 18.06.2019

Śniadanie: Musli owocowe (pszenica) na mleku, chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło,serek śmietankowy, rzodkiewka, szczypiorek, herbata, morele

Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, selerkapusta włoska)

Ziemniaki, pieczeń rzymska faszerowana cukinią i papryką, mizeria ze śmietaną

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Sałatka makaronowa (mąka pszenna, jajka) z kurczakiem, kukurydzą i ananasem, pieczywo pszenne, chrupkie, herbata

ŚRODA 19.06.2019

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, parówki z szynki, keczup, ogórek zielony, kakao na mleku, winogrona

Obiad:Krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, śmietana)

Kasza kuskus (pszenica), miruna z warzywami na parze (brokuł, kalafior, marchewka)

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Budyń śmietankowy* (mąka pszenna, mleko) z wiórkami czekolady, wafelki ryżowe

CZWARTEK 20.06.2019

Boże Ciało

PIĄTEK 21.06.2019

Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, tuńczyk, pomidor, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, jabłka

Obiad:  Zupa ogórkowa z ryżem

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ogórki kiszone, śmietana)

Makaron kokardki (mąka pszenna, jajka) z szynką i groszkiem zielonym w sosie śmietanowym z natką

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Danio waniliowe, melon, woda

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

 

Skip to content