Jadłospis na tydzień: 24.06028.06.2019 r.

PONIEDZIAŁEK 24.06.2019

Śniadanie: Kulki czekoladowe (pszenica) na mleku, chleb orkiszowy z masłem, ser salami, pomidor, herbata, arbuz

Obiad:Krem pieczarkowy z grzankami

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, pieczarki, śmietana, mąka pszenna)

Ryż, roladki z kurczaka, mizeria ze śmietaną

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Weka pszenna z masłem, jako w sosie tatarskim (majonez, ogórki kiszone, szczypiorek, groszek zielony), herbata z dzikiej roży

WTOREK 25.06.2019

Śniadanie:Chleb graham z masłem, szynka biała, papryka, kakao na mleku, winogrona

Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami na indyku

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, buraki,śmietana)

Pierogi (mąka pszenna, jajka) z truskawkami, śmietana z cukrem

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, kabanosy drobiowe, pomidorki koktajlowe, herbata

ŚRODA 26.06.2019

Śniadanie: Grysik (pszenica) na mleku, bułka pszenna z masłem, kiełbasa żywiecka, sałata lodowa, herbata, brzoskwinie

 Obiad:  Zupa z fasolki szparagowej z lanym ciastem

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, fasolka szparagowa śmietana, mąka pszenna, jajka)

Ziemniaki, ryba po grecku z warzywami w pomidorach

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Sałatka owocowa (melon, ananas, truskawki), andruty, woda

CZWARTEK 27.06.2019

 Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło, pasztet  gęsi, ogórek małosolny, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, jabłka

Obiad:Rosołek ryżowy z groszkiem zielonym

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, selerkapusta włoska)

Leczo z kolorowymi paprykami, kiełbasą, cukinią i pomidorami, pieczywo pszenno-żytnie

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Ciasto biszkoptowe* (mąka pszenna, jajka) z owocami sezonowymi, kleks bitej śmietany,soczek owocowy

PIĄTEK 28.06.2019

 Śniadanie: Weka pszenna z masłem, awanturka z sardynek (ser biały), rzodkiewka, szczypiorek, mleko,banany

Obiad:  Zupa porowa z makaronem

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, jajka, mąka pszenna)

Ziemniaki, kotlety schabowe (bułka pszenna, mąka, jajka),colesław (śmietana)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Maślanka malinowa, chrupsy jabłkowe z sokiem owocowym

 

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content