Jadłospis na tydzień: 01.07-05.07.2019 r.

PONIEDZIAŁEK 01.07.2019

Śniadanie: Bułka żytnia z masłem, bryndza z cebulką zieloną, ogórkiem i rzodkiewką, mleko, melon

Obiad:Zupa szczawiowa z ryżem i jajkiem

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, szczaw, śmietana)

Makaron muszelki (mąka pszenna, jajka), pulpety drobiowe (bułka pszenna, jajka), sałatka wiosenna (sałata, pomidor, ogórek zielony, śmietana)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Chałka pszenna z masłem, powidła śliwkowe, kakao na mleku

WTOREK 02.07.2019

Śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku, chleb pszenno-żytni z masłem, polędwica pieczona, pomidor, herbata, morele

Obiad: Krem selerowy z groszkiem ptysiowym

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, selermleko kokosowe, mąka pszenna)

Ziemniaki, sznycelki z dorsza (bułka pszenna, jajka), szpinak (śmietana 30 %)

Kompot wiśniowy

Podwieczorek:Kisiel pitny o smaku brzoskwiniowym* (mąka ziemniaczana, sok brzoskwiniowy, owoce), wafle ryżowe

ŚRODA 03.07.2019

Śniadanie: Weka pszenna z masłem, dżem jagodowy, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mlekunektarynki

Obiad: Zupa fasolowa z łazankami i kiełbasą

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, fasola Jaś, seler, por, mąka pszenna, jajka)

Ryż zapiekany z jabłkami, jogurt z cynamonem

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika,masło,szynka włoska, sałata zielona, herbata

CZWARTEK 04.07.2019

 Śniadanie: Chleb graham z masłem, pasta z jajek (majonez), szczypiorek, papryka, kakao na mleku, banan

Obiad:Zupa pomidorowa z zacierką

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler,przecier pomidorowy, śmietana, mąka pszenna, jajka)

Pyzy (ziemniaki, mąka ziemniaczana, jajka) z mięsem wołowym, cebulka duszona na maśle

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Deserek serowo-miodowy z wiórkami gorzkiej czekolady, chrupki kukurydziane, woda

PIĄTEK 05.07.2019

Śniadanie: Owsianka na mleku, chleb orkiszowy z masłem, szynka dębowa, kiełki, herbata, winogrona

Obiad:  Zupa kalafiorowa z ziemniakami

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kalafior, śmietana)

Kasza jęczmienna, pieczeń wieprzowa w sosie własnym, buraczki na ciepło (masło)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Ciasto marchewkowe z ananasem* (mąka pszenna, masło, jajka), soczek owocowy

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content