PONIEDZIAŁEK 01.07.2019
Śniadanie: Bułka żytnia z masłem, bryndza z cebulką zieloną, ogórkiem i rzodkiewką, mleko, melon
Obiad:Zupa szczawiowa z ryżem i jajkiem
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, szczaw, śmietana)
Makaron muszelki (mąka pszenna, jajka), pulpety drobiowe (bułka pszenna, jajka), sałatka wiosenna (sałata, pomidor, ogórek zielony, śmietana)
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Chałka pszenna z masłem, powidła śliwkowe, kakao na mleku
WTOREK 02.07.2019
Śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku, chleb pszenno-żytni z masłem, polędwica pieczona, pomidor, herbata, morele
Obiad: Krem selerowy z groszkiem ptysiowym
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mleko kokosowe, mąka pszenna)
Ziemniaki, sznycelki z dorsza (bułka pszenna, jajka), szpinak (śmietana 30 %)
Kompot wiśniowy
Podwieczorek:Kisiel pitny o smaku brzoskwiniowym* (mąka ziemniaczana, sok brzoskwiniowy, owoce), wafle ryżowe
ŚRODA 03.07.2019
Śniadanie: Weka pszenna z masłem, dżem jagodowy, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, nektarynki
Obiad: Zupa fasolowa z łazankami i kiełbasą
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, fasola Jaś, seler, por, mąka pszenna, jajka)
Ryż zapiekany z jabłkami, jogurt z cynamonem
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika,masło,szynka włoska, sałata zielona, herbata
CZWARTEK 04.07.2019
Śniadanie: Chleb graham z masłem, pasta z jajek (majonez), szczypiorek, papryka, kakao na mleku, banan
Obiad:Zupa pomidorowa z zacierką
(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler,przecier pomidorowy, śmietana, mąka pszenna, jajka)
Pyzy (ziemniaki, mąka ziemniaczana, jajka) z mięsem wołowym, cebulka duszona na maśle
Kompot jabłkowy
Podwieczorek: Deserek serowo-miodowy z wiórkami gorzkiej czekolady, chrupki kukurydziane, woda
PIĄTEK 05.07.2019
Śniadanie: Owsianka na mleku, chleb orkiszowy z masłem, szynka dębowa, kiełki, herbata, winogrona
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami
( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kalafior, śmietana)
Kasza jęczmienna, pieczeń wieprzowa w sosie własnym, buraczki na ciepło (masło)
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Ciasto marchewkowe z ananasem* (mąka pszenna, masło, jajka), soczek owocowy
*wyrób własny
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną