Jadłospis na tydzień: 08.07-12.07.2019 r.

PONIEDZIAŁEK 08.07.2019

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, tuńczyk, papryka, kakao na mleku, arbuz

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ogórki kiszone, śmietana)

Spaghetti (jajka, mąka pszenna) z mięsem i warzywami, sos pomidorowy, parmezan

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Weka pszenna z masłem,indyk z Bobrownik, ogórek zielony, herbata

WTOREK 09.07.2019

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, weka pszenna z masłem, pasta twarogowa z awokado i czosnkiem, pomidor, herbata, nektarynki

Obiad: Kociołek jarzyn z lanym ciastem

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kalafior, brokuł, jajka, mąka pszenna,  śmietana)

Kasza jęczmienna, gulasz z indyka, surówka z kapusty, marchewki i kukurydzy

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Ptasie mleczko* na jogurcie naturalnym (żelatyna), mus malinowy, chrupki bananowe

ŚRODA 10.07.2019

Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, polędwica sopocka, rzodkiewka, mleko, banan

Obiad:  Krem z czerwonej soczewicy z grzankami

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, soczewica,mąka pszenna)

Ziemniaki, pulpety rybne (bułka pszenna, jajka), marchewka oprószana (masło)

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Bułeczka drożdżowa (pszenica) z masłem i miodem, herbata cytrynowa

CZWARTEK 11.07.2019

 Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, pasta z szynki (majonez), szczypiorek, ogórek kiszony, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, kiwi

Obiad: Zupa gulaszowa z ziemniakami i papryką

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler,mięso wieprzowe, ziemniaki)

Ryż, polewka jogurtowo-truskawkowa

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Chleb graham z masłemsałatka jarzynowa (marchew, pietruszka, selerogórek kiszony, jajka, majonez),herbata

PIĄTEK 12.07.2019

 Śniadanie: Musli (pszenica) owocowe na mleku, chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło, ser żółty, sałata zielona, herbata, jabłka

Obiad:  Krupnik z kaszą pęczak i koperkiem

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kasza jęczmienna,kapusta włoska)

Ziemniaki, sznycelki wieprzowo-wołowe  (bułka pszenna, jajka)buraki na ciepło (masło)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Maślanka porzeczkowa, ciastka maślane (pszenica)

 

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content