Jadłospis na tydzień: 15.07-19.07.2019 r.

PONIEDZIAŁEK 15.07.2019

Śniadanie: Bułka czwórka (pszenica) z masłem, serek naturalny, rzodkiewka, mleko, melon

Obiad:Krem z brokułów z groszkiem ptysiowym

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, selerbrokuł, mąka pszenna, śmietana)

Kasza jęczmienna, wołowina w papryce, surówka z białej rzepy (śmietana)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek:Ananas z bitą śmietaną, chrupki bananowe

WTOREK 16.07.2019

Śniadanie: Kulki czekoladowe na mleku, chleb pszenno-żytni z masłem, szynka wiejska, ogórek zielony, herbata, morele

Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler,koperek, ziemniaki, śmietana)

Gołąbki bez zawijania (mięso wieprzowe, kasza jęczmienna, kasza manna, jajka, kapusta, cebula), sos pomidorowy

Kompot jabłkowy

Podwieczorek: Bułka żytnia z masłem, ser wędzony, sałata zielona, herbata

ŚRODA 17.07.2019

Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, parówki z szynki, keczup, papryka, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, jabłka

Obiad:Zupa grysikowa z natką pietruszki

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kasza manna, kapusta włoska)

Ziemniaki, miruna na parze, szpinak (śmietana 30%)

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Ciasto ucierane (mąka pszenna, masło ,jajka)  z rabarbarem, soczek owocowy

CZWARTEK 18.07.2019

 Śniadanie: Gwiazdki cynamonowe (pszenica) na mleku, weka pszenna z masłem, wieprzowina z pieca, pomidor, herbata, nektarynki

Obiad: Zupa solferino z ziemniakami

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, przecier pomidorowy, groszek cukrowy)

Ryż, nugettsy z kurczaka (jajka, mąka pszenna, mleko)  sałata lodowa ze śmietaną

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Danio waniliowe, wafelki kukurydziane, woda

PIĄTEK 19.07.2019

Śniadanie: Chleb graham z masłem,pasztet wieprzowy, ogórek małosolny, kakaona mleku, winogrona

Obiad:  Zupa meksykańska z kukurydzą i zacierką

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, pierś z kurczaka, mąka pszenna, jajka)

Ziemniaki, jajko w sosie koperkowym (śmietana), marchewka z jabłkiem

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek:Chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło, kabanosy drobiowe, pomidorki koktajlowe, herbata

 

 

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

 

Skip to content