Jadłospis na tydzień: 29.07-31.07.2019 r.

PONIEDZIAŁEK 29.07.2019

Śniadanie: Weka pszenna z masłem, mozzarella, pomidorki koktajlowe, mleko, melon

Obiad: Zupa jarzynowa z makaronem

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, selerbrokuł, jajka, mąka pszenna, śmietana)

Kasza jęczmienna, klopsiki mięsne z pieca (bułka pszenna, jajka), marchewka z chrzanem

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Chałka pszenna z masłem i miodem, kakao na mleku

WTOREK 30.07.2019

Śniadanie: Grysik na mleku, chleb pszenno-żytni z masłem, filet z indyka zapiekany na maślepapryka, herbata, nektarynki

Obiad: Krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym

(wywar mięsno- warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler,ziemniaki, śmietana, mąka pszenna)

Ziemniaki, miruna w cieście (mąka pszenna, mleko, jajka),sałata lodowa ze śmietaną

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Kisiel pitny* o smaku brzoskwiniowym (mąka ziemniaczana, owoce), chrupki kukurydziane

ŚRODA 31.07.2019

Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, schab pieczony, ogórek zielony, kakao na mleku

Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami

( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, buraki,śmietana)

Makaron świdry (mąka pszenna, jajka) z serem białym, jogurt truskawkowy

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z nasionami słonecznika, masło, ser żółty, rzodkiewka, herbata

 

*wyrób własny

Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content