PONIEDZIAŁEK 16.09.2019
Śniadanie: Chleb słonecznikowy z masłem, serek śmietankowy, kiełki rzodkiewki, bawarka, jabłko
Obiad: Kociołek jarzyn z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kalafior, śmietana, jajka, mąka)
Spaghetti z mięsem wieprzowym i warzywami w sosie bolońskim (przecier pomidorowy, marchew, pietruszka, seler)
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Ciasto piernikowe* (mąka jajka, masło, rodzynki cynamon), herbata malinowa
WTOREK 17.09.2019
Śniadanie:Płatki kukurydziane na mleku, chleb mieszany z masłem, filet pieczony z indykiem, sałata lodowa, herbata z czarnej porzeczki, banan
Obiad: Żurek z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, ziemniaki, mąka żytnia, śmietana)
Kasza wiejska, gulasz wołowy, sałatka szwedzka (ogórki kiszone, cebulka, marchewka)
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Winogrono, danonek, wafelki ryżowe, herbatka owocowa
ŚRODA 18.09.2019
Śniadanie: Chleb graham z masłem, pasztet, ogórek zielony, kawa zbożowa na mleku, brzoskwinia
Obiad: Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, brokuł, śmietana)
Ziemniaki, klopsiki z dorsza, buraczki na ciepło (masło)
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Sałatka grecka z serem feta i oliwkami (mix sałat, pomidor, ogórek, oliwa), weka z masłem, herbata z cytryną
CZWARTEK 19.09.2019
Śniadanie: Grysik na mleku, bułka kajzerka z masłem i miodem, herbata malinowa, winogrona
Obiad: Zupa pieczarkowa z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, pieczarki, mąka pszenna, śmietana)
Ryż, eskalopki (pierś z kurczaka, jajka, mąka) sałata pekińska z kukurydzą w sosie śmietanowym
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Deserek waniliowy z musem wiśniowym (mleko) herbata z cytryną
PIĄTEK 20.09.2019
Śniadanie: Chleb krakowski z masłem, pasta z szynki(majonez), szczypiorek, pomidor, kakao na mleku, kiwi
Obiad: Zupa gulaszowa z ziemniakami (mięso wieprzowe, marchewka, pietruszka, seler, por, papryka)
Knedle ze śliwkami, polewa śmietankowa z cukrem
Podwieczorek: Kanapka z masłem, szynka wiejska, papryka czerwona, herbata wieloowocowa
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.