Jadłospis na tydzień: 16.09-20.09.2019 r.

PONIEDZIAŁEK 16.09.2019

Śniadanie: Chleb słonecznikowy z masłem, serek śmietankowy, kiełki rzodkiewki, bawarka, jabłko

Obiad: Kociołek jarzyn z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kalafior, śmietana, jajka, mąka)

Spaghetti z mięsem wieprzowym i warzywami w sosie bolońskim (przecier pomidorowy, marchew, pietruszka, seler)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Ciasto piernikowe* (mąka jajka, masło, rodzynki cynamon), herbata malinowa

WTOREK 17.09.2019

Śniadanie:Płatki kukurydziane na mleku, chleb mieszany z masłem, filet pieczony z indykiem, sałata lodowa, herbata z czarnej porzeczki, banan

Obiad: Żurek z ziemniakami (wywar mięsno  – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, ziemniaki, mąka żytnia, śmietana)

Kasza wiejska, gulasz wołowy, sałatka szwedzka (ogórki kiszone, cebulka, marchewka)

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Winogrono, danonek, wafelki ryżowe, herbatka owocowa

ŚRODA 18.09.2019

Śniadanie: Chleb graham z masłem, pasztet, ogórek zielony, kawa zbożowa na mleku, brzoskwinia

Obiad: Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, brokuł, śmietana)

Ziemniaki, klopsiki z dorsza, buraczki na ciepło (masło)

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Sałatka grecka z serem feta i oliwkami (mix sałat, pomidor, ogórek, oliwa), weka z masłem, herbata z cytryną

CZWARTEK 19.09.2019

Śniadanie: Grysik na mleku, bułka kajzerka z masłem i miodem, herbata malinowa, winogrona

Obiad: Zupa pieczarkowa z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, pieczarki, mąka pszenna, śmietana)

Ryż, eskalopki (pierś z kurczaka, jajka, mąka) sałata pekińska z kukurydzą w sosie śmietanowym

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Deserek waniliowy z musem wiśniowym (mleko) herbata z cytryną

PIĄTEK 20.09.2019

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem, pasta z szynki(majonez), szczypiorek, pomidor, kakao na mleku, kiwi

Obiad: Zupa gulaszowa z ziemniakami (mięso wieprzowe, marchewka, pietruszka, seler, por, papryka)

Knedle ze śliwkami, polewa śmietankowa z cukrem

Podwieczorek: Kanapka z masłem, szynka wiejska, papryka czerwona, herbata wieloowocowa

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

Skip to content