Jadłospis na tydzień: 30.09.2019-04.10.2019 r.

PONIEDZIAŁEK 30.09.2019

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem, ser wędzony, rzodkiewka, kakao na mleku,brzoskwinie

Obiad: Zupa brokułowa z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, brokuły, śmietana, mąka pszenna, jajka)

Kasza jęczmienna, pulpety wieprzowe w sosie własnym, marchewka oprószana z groszkiem

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Chleb wieloziarnisty, kiełbasa żywiecka, papryka żółta, herbata malinowa.

WTOREK 01.10.2019

Śniadanie: Gwiazdki cynamonowe z mlekiem, chleb słonecznikowy z masłem, indyk bracki, pomidor, herbata malinowa, banany

Obiad:Krem z dyni z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, dynia, śmietana)

Ziemniaki, miruna w cieście naleśnikowym (mąka pszenna, mleko, jajka), surówka

z kapusty kiszonej z marchewką

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Pieczywo chrupkie, marchewka, jabłko, kalarepka.

ŚRODA 02.10.2019

Śniadanie: Chleb graham z masłem, awanturka z sardynek ze szczypiorkiem, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) arbuz

Obiad: Grochówka z kiełbasą i ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, groch łuskany, śmietana)

Makaron z białym serem na słodko (masło)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Chleb żytnio – pszenny, szynka kniazia, ogórek zielony, herbata cytrynowa.

CZWARTEK 03.10.2019

Śniadanie: Grysik na mleku, bułka pszenna z masłem, jajko na twardo z kiełkami pszenicy, herbata owocowa, winogrona

Obiad: Zupa pomidorowa z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, przecier pomidorowy, śmietana)

Ryż po meksykańsku z indykiem (papryka, kukurydza, czerwona fasola, koncentrat pomidorowy)

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Panna Cotta* z musem malinowym i wiórkami czekolady (jogurt ).

PIĄTEK 04.10.2019

Śniadanie: Bułka pikarro z masłem, szynka pieczony filet z indyka, pomidor, bawarka, jabłko

Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną (wywar mięsno – warzywny, marchewka pietruszka, por, seler, kapusta włoska, śmietana)

Ziemniaki, schab w jarzynach na parze (marchew, pietruszka, seler, por, pomidory)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Bułka maślana z masłem, dżem z owoców leśnych, herbata cytrynowa.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

 

 

 

 

Skip to content