PONIEDZIAŁEK 30.09.2019
Śniadanie: Chleb krakowski z masłem, ser wędzony, rzodkiewka, kakao na mleku,brzoskwinie
Obiad: Zupa brokułowa z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, brokuły, śmietana, mąka pszenna, jajka)
Kasza jęczmienna, pulpety wieprzowe w sosie własnym, marchewka oprószana z groszkiem
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Chleb wieloziarnisty, kiełbasa żywiecka, papryka żółta, herbata malinowa.
WTOREK 01.10.2019
Śniadanie: Gwiazdki cynamonowe z mlekiem, chleb słonecznikowy z masłem, indyk bracki, pomidor, herbata malinowa, banany
Obiad:Krem z dyni z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, dynia, śmietana)
Ziemniaki, miruna w cieście naleśnikowym (mąka pszenna, mleko, jajka), surówka
z kapusty kiszonej z marchewką
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Pieczywo chrupkie, marchewka, jabłko, kalarepka.
ŚRODA 02.10.2019
Śniadanie: Chleb graham z masłem, awanturka z sardynek ze szczypiorkiem, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) arbuz
Obiad: Grochówka z kiełbasą i ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, groch łuskany, śmietana)
Makaron z białym serem na słodko (masło)
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Chleb żytnio – pszenny, szynka kniazia, ogórek zielony, herbata cytrynowa.
CZWARTEK 03.10.2019
Śniadanie: Grysik na mleku, bułka pszenna z masłem, jajko na twardo z kiełkami pszenicy, herbata owocowa, winogrona
Obiad: Zupa pomidorowa z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, przecier pomidorowy, śmietana)
Ryż po meksykańsku z indykiem (papryka, kukurydza, czerwona fasola, koncentrat pomidorowy)
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Panna Cotta* z musem malinowym i wiórkami czekolady (jogurt ).
PIĄTEK 04.10.2019
Śniadanie: Bułka pikarro z masłem, szynka pieczony filet z indyka, pomidor, bawarka, jabłko
Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną (wywar mięsno – warzywny, marchewka pietruszka, por, seler, kapusta włoska, śmietana)
Ziemniaki, schab w jarzynach na parze (marchew, pietruszka, seler, por, pomidory)
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Bułka maślana z masłem, dżem z owoców leśnych, herbata cytrynowa.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.