Jadłospis na tydzień: 14.10-18.10.2019 r.

PONIEDZIAŁEK 14.10.2019

Śniadanie: Kanapka z masłem, powidło śliwkowe, kakao na mleku, jabłko

Obiad: Zupa grysikowa z mięsem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana)

Ryż , polewa truskawkowa (jogurt naturalny)

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Chleb graham z masłem, pasztet drobiowo – wieprzowy, ogórek kiszony, herbata owocowa.

WTOREK 15.10.2019

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, kanapka z masłem, szynka kniazia, rzodkiewka, sałata lodowa, herbata z cytryną i miodem, śliwki

Obiad:Zupa ziemniaczana z natką pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, śmietana)

Kolorowy makaron, gulasz z indyka, żółta fasolka szparagowa

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Bananowy deserek z granolą czekoladową (jogurt naturalny).

ŚRODA 16.10.2019

Śniadanie: Bułka Rosso z masłem, pasta serowo – rybna: szprotki, twaróg półtłusty, szczypior, mleko, winogrona

Obiad: Krem porowo – ziemniaczany z groszkiem ptysiowym

(wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, śmietana)

Gołąbki (mięso wieprzowe) bez zawijania w sosie pomidorowym.

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Kisiel brzoskwiniowy *, chrupki kukurydziane.

CZWARTEK 17.10.2019

Śniadanie: Zupa mleczna z lanym ciastem (mąka, jajko) chleb słonecznikowy z masłem, ser żółty, kiełki rzeżuchy, herbata wieloowocowa, gruszki

Obiad: Kociołek pełen warzyw (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kalafior, brokuł, śmietana)

Ziemniaki, sznycelki z ryby (miruna, mąka pszenna, jajka, bułka tarta), surówka z kapusty kiszonej z marchewką

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Trójkąciki tostowe z masłem, pasta zielona (brokuł, ser typu feta), czerwona papryka, herbata owocowa

PIĄTEK 18.10.2019

Śniadanie: Bułka Pikarro z masłem, schab pieczony, pomidor, sałata zielona, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), banany

Obiad:Zupa koperkowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana)

Ziemniaki, podudzia z indyka w przyprawach, sałata lodowa (śmietana)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek:Słodki placek marchewkowy (jajka, mąka), soczek owocowy.

 

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

Skip to content