Jadłospis na tydzień: 28.10-31.10.2019 r.

PONIEDZIAŁEK 28.10.2019

Śniadanie:Chleb orkiszowy z masłem, serek śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, mandarynki.

Obiad: Zupa brokułowa z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, brokuły, śmietana, jaja, mąka pszenna)

Ryż, schab słodko – kwaśny w jarzynach (marchew, pietruszka, seler, ananas, pomidory).

Kompot śliwkowy

Podwieczorek: Kisiel morelowy * (mąka ziemniaczana), chrupki kukurydziane.

WTOREK 29.10.2019

Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, chleb graham z masłem, pasta z szynki (majonez, szczypiorek), ogórek kiszony, herbata z dzikiej róży, jabłka.

Obiad: Zupa kalafiorowa z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kalafior, śmietana, mąka, jajka)

Kasza pęczak, gulasz (filet z kurczaka), surówka z marchewki i jabłka.

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Serek Danio, banany.

ŚRODA 30.10.2019

Śniadanie:  Chleb pszenno – żytni z masłem, kiełbasa żywiecka, ogórek zielony, kakao na mleku, śliwki.

Obiad:Zupa gulaszowa z ziemniakami i papryką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mięso wieprzowe, ziemniaki, papryka)

Naleśniki z serem i polewą jogurtową (mąka pszenna, mleko, jajka).

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Kanapka z masłem, kabanos drobiowy, pomidorki koktajlowe, herbata malinowa.

CZWARTEK 31.10.2019

Śniadanie: Weka z masłem, ser żółty, sałata zielona, mleko, melon.

Obiad: Krem z zielonych warzyw z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, brokuły, cukinia, zielony groszek, śmietana)

Ziemniaki, filet rybny w wiórkach kokosowych, sałata pekińska z czerwoną papryką(jogurt naturalny).

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Kanapka z masłem, mozzarella z roszponką, herbata malinowa.

PIĄTEK 01.11.2019

Święto Wszystkich Świętych.

 

 

 

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.