Jadłospis na tydzień: 04.11-08.11.2019 r.

PONIEDZIAŁEK 04.11.2019

Śniadanie:Weka z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, kakao na mleku, banany.

Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, ziemniaki, śmietana)

Makaron, klopsiki nadziewane mozzarellą z sosem pomidorowym, mizeria (śmietana)

Kompot śliwkowy

Podwieczorek: Prażone jabłka z cynamonem, ciasteczka wielozbożowe.

WTOREK 05.11.2019

Śniadanie: Gwiazdki cynamonowe z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, pasta jajeczna z żółtym serem (szczypiorek, majonez), herbata malinowa, pomarańcze.

Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, soczewica, śmietana)

Ziemniaki, rybka smażona (jajka, mąka), surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i kukurydzą.

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Koktajl jarmużowy (jarmuż, banan, kiwi, sok, z cytryny, mleko), wafelek kukurydziany.

ŚRODA 06.11.2019

Śniadanie:  Chleb graham z masłem , szynka z bobrownik, sałata zielona, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) z mlekiem, arbuz.

Obiad: Krem z batatów z grzankami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, bataty, śmietana)

Kasza pęczak, filet z kurczaka pod pierzynką z porów, surówka z buraków (ogórek kiszony, cebulka)

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Ciasto drożdżowe (jajka, mąka, masło) z powidłami, soczek owocowy.

CZWARTEK 07.11.2019

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, kanapka z masłem, ser żółty, papryka czerwona, herbata owocowa, kiwi.

Obiad: Rosolnik z mięsem indyczym i lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, jajka, mąka, śmietana)

Ryż z musem brzoskwiniowym z kleksem bitej śmietany.

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Kanapka z masłem, szynka Juranda, ogórek zielony, herbata z miodem.

PIĄTEK 08.11.2019

Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, indyk bracki, rzodkiewka, mleko, jabłka.

Obiad: Zupa jarzynowa z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana)

Ziemniaki, gulasz cielęcy w sosie paprykowym, marchewka z groszkiem (masło)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Bułka kajzerka z dżemem, mleko sojowe o smaku waniliowym.

 

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

Skip to content