PONIEDZIAŁEK 11.11.2019
Święto Niepodległości.
WTOREK 12.11.2019
Śniadanie: Chleb graham z masłem, parówki, ogórek zielony, kakao na mleku, gruszki.
Obiad: Zupa koperkowa z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, koperek, śmietana)
Kasza jęczmienna, mięso wieprzowe w sosie pomidorowym, sałatka szwedzka (ogórki kiszone, marchewka, cebulka)
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Serek waniliowy, wafelek ryżowy.
ŚRODA 13.11.2019
Śniadanie: Zupa mleczna z kaszą manną, bułka kajzerka z masłem i miodem, herbata owocowa, banan.
Obiad: Zupa krem z dyni z mięskiem i groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, dynia, śmietana)
Kluski śląskie z sosem pieczarkowym, surówka z marchewki i jabłka.
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Kanapka z masłem, kiełbasa krakowska, sałata zielona, herbata malinowa.
CZWARTEK 14.11.2019
Śniadanie: Weka z masłem, ser żółty, pomidorki koktajlowe, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, winogrona.
Obiad: Zupa jarzynowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, brokuł, kalafior, śmietana)
Ziemniaki, bitki schabowe (mąka), sałata zielona (jogurt naturalny)
Kompot truskawkowy
Podwieczorek: Ciasto czekoladowe * (mąka, jajka, olej ), soczek owocowy.
PIĄTEK 15.11.2019
Śniadanie: Kanapka z masłem, szynka, rzodkiewka, mleko, jabłka.
Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, buraki, śmietana)
Ryż, kurczak w sosie śmietanowo – ziołowym, surówka z pomidorków ze szczypiorkiem
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Kanapka z masłem, jajko w sosie jogurtowym z groszkiem, herbata malinowa.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.