Jadłospis na tydzień: 12.11-15.11.2019 r.

PONIEDZIAŁEK 11.11.2019

Święto Niepodległości.

WTOREK 12.11.2019

Śniadanie: Chleb graham z masłem, parówki, ogórek zielony, kakao na mleku, gruszki.

Obiad: Zupa koperkowa z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, koperek, śmietana)

Kasza jęczmienna, mięso wieprzowe w sosie pomidorowym, sałatka szwedzka (ogórki kiszone, marchewka, cebulka)

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Serek waniliowy, wafelek ryżowy.

ŚRODA 13.11.2019

Śniadanie: Zupa mleczna z kaszą manną, bułka kajzerka z masłem i miodem, herbata owocowa, banan.

Obiad: Zupa krem z dyni z mięskiem i groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, dynia, śmietana)

Kluski śląskie z sosem pieczarkowym, surówka z marchewki i jabłka.

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Kanapka z masłem, kiełbasa krakowska, sałata zielona, herbata malinowa.

CZWARTEK 14.11.2019

Śniadanie: Weka z masłem, ser żółty, pomidorki koktajlowe, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, winogrona.

Obiad: Zupa jarzynowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, brokuł, kalafior, śmietana)

Ziemniaki, bitki schabowe (mąka), sałata zielona (jogurt naturalny)

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Ciasto czekoladowe * (mąka, jajka, olej ), soczek owocowy.

PIĄTEK 15.11.2019

Śniadanie: Kanapka z masłem, szynka, rzodkiewka, mleko, jabłka.

Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, buraki, śmietana)

Ryż, kurczak w sosie śmietanowo – ziołowym, surówka z pomidorków ze szczypiorkiem

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Kanapka z masłem, jajko w sosie jogurtowym z groszkiem, herbata malinowa.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

Skip to content