Jadłospis na tydzień 02.12 – 06.12.2019

PONIEDZIAŁEK 02.12.2019

Śniadanie: Bułka wieloziarnista z masłem, serek śmietankowy, ogórek zielony, kakao na mleku, gruszka.

Obiad: Zupa gulaszowa z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana)

Makaron (jajka, mąka pszenna) z białym serem, polewka jogurtowo – truskawkowa.

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Chleb pszenno – żytni, kabanosy, pomidorki koktajlowe, herbata malinowa.

 

WTOREK 03.12.2019

Śniadanie: Muesli na mleku, chleb graham z masłem, szynka, rzodkiewka, herbata owocowa, banan.

Obiad:Zupa ziemniaczana (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, ziemniaki, śmietana)

Kaszotto (kasza gryczana) z mięsem wołowym i warzywami (kolorowa papryka, cukinia) w sosie pomidorowym.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Kisiel brzoskwiniowy* (mąka ziemniaczana), ciasteczka wielozbożowe.

 

ŚRODA 04.12.2019

Śniadanie:  Chleb orkiszowy z masłem, hummus, kiełki, herbata z miodem i cytryną, melon.

Obiad: Krem z białych warzyw z grzankami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, ziemniaki, kalafior, ciecierzyca, śmietana)

Ziemniaki, rybka smażona (mleko, jajka, mąka pszenna) surówka z kapusty kiszonej z marchewką.

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Serek waniliowy, chrupki kukurydziane.

 

CZWARTEK 05.12.2019

Śniadanie:Gwiazdki cynamonowe zmlekiem, weka z masłem, szynka Juranda, pomidor, herbata malinowa, pomarańcze.

Obiad: Zupa brokułowa z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, brokuł, śmietana)

Kasza kuskus (pszenica), gulasz cielęcy, surówka z buraczków z cebulką.

Kompot truskawkowy

Podwieczorek: Pana Cotta* z musem wiśniowym, soczek owocowy.

 

PIĄTEK 06.12.2019

Śniadanie: Chleb słonecznikowy z masłem, pasta z szynki (majonez), ogórek kiszony,kakao na mleku, kiwi.

Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, buraki, śmietana)

Ryż, klopsiki z pieca (mięso wieprzowe), marchewka z groszkiem (masło)

Kompot wiśniowy

Podwieczorek: Bułka pszenna z masłem, ser żółty, papryka czerwona, herbata malinowa.

 

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

 

Skip to content