PONIEDZIAŁEK 23.12.2019
Śniadanie: Chleb słonecznikowy z masłem, szynka ze spichrza, ogórek kiszony, kakao na mleku, winogrona.
Obiad: Zupa koperkowa z makronem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana)
Ryż po meksykańsku (filet z kurczaka, kukurydza, fasola czerwona, papryka, przecier pomidorowy)
Kompot wiśniowy
Podwieczorek: Serek Danio waniliowy, ciasteczka zbożowe.
WTOREK 24.12.2019
Wigilia
ŚRODA 25.12.2019
Święta Bożego Narodzenia
CZWARTEK 26.12.2019
Święta Bożego Narodzenia
PIĄTEK 27.12.2019
Śniadanie: Weka z masłem, jajecznica na masełku ze szczypiorkiem, mleko, jabłko.
Obiad: Rosolnik z mięsem z indyka (wywar mięsno -warzywny, marchewka, pietruszka,seler, por, śmietana, kasza manna)
Kluski na parze z polewą truskawkową (jogurt naturalny)
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Chleb graham z masłem, kabanos wieprzowo-drobiowy, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną