WTOREK 07.01.2020
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, ser żółty, papryka, mleko, jabłko.
Obiad: Zupa ziemniaczana, zabielana z koperkiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, koperek, ziemniaki śmietana).
Makaron penne (mąka pszenna, jaja), kurczak w sosie śmietanowo- szpinakowym , (śmietana),surówka marchew z jabłkiem.
Podwieczorek: Murzynek z polewą czekoladową (mąka pszenna, jajka, masło, kakao), herbata z owoców leśnych.
Kompot wieloowocowy.
ŚRODA 08.01.2020
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb pszenno- żytni z ziarnami słonecznika, masło, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, herbata, winogrona.
Obiad: Rosół z makaronem i natką pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna , jajka).
Ziemniaki, steki wieprzowe z pieczarkami, sałata lodowa ze śmietaną.
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: Weka (mąka pszenna), kabanosy, ogórek świeży, herbata z cytryną.
CZWARTEK 09.01.2020
Śniadanie: Chleb graham z masłem, szynka bracka, rzodkiewka, kawa zbożowa (jęczmień , żyto) na mleku, kiwi.
Obiad: Krupnik z kaszą pęczak i natką pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza jęczmienna , śmietana).
Ziemniaki, miruna z pieca w sezamie, surówka z pora (marchew, śmietana)
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Ananasy z wiórkami czekoladowymi, andruty (mąka pszenna).
PIĄTEK 10.01.2020
Śniadanie: Kasza manna ( pszenica) na mleku, chleb orkiszowy z masłem, kiełbasa żywiecka, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną , gruszki.
Obiad: Krem cebulowy z grzankami (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, cebula, seler, śmietana, mąka pszenna).
Ryż, eskalopki ( filet z kurczaka, mąka pszenna, jajka, mleko), sałatka szwedzka (ogórek kiszony, cebula).
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: Bułka kajzerka, szynka Kniazia, herbata z cytryną, kiełki pszenicy.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką,
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.