PONIEDZIAŁEK 27.01.2020
Śniadanie: Gwiazdki cynamonowe (mąka pszenna), weka pszenna z masłem i powidłem śliwkowym, herbata z cytryną, mieszanka studencka (orzechy laskowe, żurawina, morele).
Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna).
Ryż, kurczak w sosie słodko-kwaśnym (pietruszka, marchewka, seler, papryka czerwona, ananas, pulpa pomidorowa).
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Deserek waniliowy (ser biały, jogurt naturalny, cukier waniliowy), pieczywo chrupkie pszenne, herbata miętowa.
WTOREK 28.01.2020
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem z masłem, salami, pomidor, kakao na mleku, melon.
Obiad: Zupa krem z dyni z grzankami na indyku (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, śmietana).
Makaron z mięsem wołowym i kapustą (mąka pszenna).
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: Chleb orkiszowy z masłem, Wieprzowinka z Pieca, kiełki rzodkiewki, herbata z cytryną.
ŚRODA 29.01.2020
Śniadanie: Chleb graham z masłem, pasta z łososia wędzonego (ser biały), szczypiorek, ogórek zielony, mleko, mandarynki.
Obiad: Zupa pieczarkowa z zacierką ( wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, pieczarki, mąka pszenna, śmietana).
Ziemniaki, ryba z pieca w sosie koperkowym (śmietana, mąka pszenna), marchewka z jabłkiem.
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Biszkopt z bitą śmietaną (mąka pszenna, jajka), brzoskwinie, soczek wieloowocowy.
CZWARTEK 30.01.2020
Śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku, chleb orkiszowy z masłem, szynka Kniazia, rzodkiewka, herbata z cytryną, jabłka.
Obiad: Zupa jarzynowa zabielana z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, ziemniaki seler, śmietana)
Zapiekany ryż z jabłkami, jogurt naturalny z cynamonem.
Kompot jabłkowy.
Podwieczorek: Weka pszenna z masłem, ser żółty, pomidorki koktajlowe, herbata malinowa.
PIĄTEK 31.01.2020
Śniadanie: Bułka kajzerka (mąka pszenna), jajko na twardo, kiełki rzodkiewki, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, banan.
Obiad: Zupa pomidorowa zabielana za makaronem (wywar mięsno – warzywny marchewka, pietruszka, seler, śmietana, mąka pszenna).
Kasza jęczmienna, pulpety wieprzowe (bułka pszenna, jajka) w sosie własnym, marchewka oprószona z zielonym groszkiem (mąka pszenna).
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Danonek do picia truskawkowy (laktoza), wafelek ryżowy.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną