Jadłospis na tydzień: 03.02 – 07.02.2020

PONIEDZIAŁEK 03.02.2020

Śniadanie: Chleb pszenno- żytni z ziarnami słonecznikaz masłem, serek śmietankowy, rzodkiewka, kakao na mleku, melon.

Obiad: Zupa z przecieranego grochu z kiełbasą (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, ziemniaki, seler, mąka pszenna).

Makaron z serem białym i koktajlem truskawkowym (mąka pszenna, jogurt naturalny).

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Chleb orkiszowy z masłem, szynka wieprzowa, ogórek kiszony, herbata wieloowocowa.

 

WTOREK 04.02.2020

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb pszenno-żytni z masłem, szynka Spod Strzechy, sałata lodowa, herbata czarna, jabłko.

Obiad: Kociołek jarzyn z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, śmietana).

Kasza wiejska z gulaszem wołowym (mąka pszenna), sałatka szwedzka (ogórek kiszony, cebula, marchewka).

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Panna Cotta z wiórkami czekoladowymi (jogurt naturalny), andrut (mąka pszenna).

 

ŚRODA 05.02.2020

Śniadanie: Chleb graham z masłem, parówki z szynki z ketchupem, ogórek zielony, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), winogrona.

Obiad: Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, śmietana).

Ziemniaki, ryba na parze, surówka z kapusty kiszonej.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Weka pszenna z masłem, ser żółty, rukola, herbata z cytryną.

 

CZWARTEK 06.02.2020

Śniadanie: Kaszka manna  na mleku, bułka kajzerka z masłem (mąka pszenna),  pasta z tuńczyka ze szczypiorkiem (biały ser), herbata czarna z cytryną, banan.

Obiad: Zupa koperkowa z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).

Potrawka z kurczaka z ryżem (marchewka, pietruszka, por, groszek zielony, seler, mąka pszenna).

Kompot jabłkowy.

Podwieczorek: Kisiel brzoskwiniowy (skrobia ziemniaczana), ciasteczko wielozbożowe (płatki owsiane, mąka pszenna).

 

PIĄTEK 07.02.2020

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem(mąka pszenna), jajko na twardo ze szczypiorkiem, mleko z miodem, gruszka.

Obiad Zupa ziemniaczana z natką pietruszki (wywar mięsno – warzywny marchewka, pietruszka, seler, śmietana).

Kasza jaglana, pulpety drobiowe (bułka pszenna, jajka) w sosie pomidorowym, sałata lodowa ze śmietaną.

Kompot wieloowocowy.

PodwieczorekNapój sojowy o smaku waniliowym, chałka drożdżowa z masłem (mąka pszenna), powidło śliwkowe.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką.

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną