Jadłospis na tydzień: 10.02. – 14.02.2020

PONIEDZIAŁEK 10.02.2020

Śniadanie: Weka pszenna z masłem, ser biały, miód, mleko, jabłka.

Obiad: Zupa pomidorowa z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna, jajko).

Ziemniaki, gulasz z indyka (mąka pszenna), mizeria z ogórków ze śmietaną.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Smoothi ze szpinaku i gruszki (jogurt naturalny), wafelek ryżowy.

 

WTOREK 11.02.2020

Śniadanie: Owsianka na mleku, bułka pszenna z masłem, szynka Kniazia, sałata masłowa, herbata z cytryną, kiwi.

Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami zabielana (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, kapusta włoska, seler, śmietana).

Kotlet devolaj z serem żółtym, ryż, surówka z kapusty pekińskiej (papryka, kukurydza).

Kompot jabłkowy.

Podwieczorek: Twarożek waniliowy z musem truskawkowym (ser biały, jogurt naturalny), herbata miętowa.

 

ŚRODA 12.02.2020

Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, ser żółty wędzony, pomidor, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), banan.

Obiad: Rosołek z mięsem z indyka (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por,seler, kasza manna).

Ziemniaki, jajko w sosie koperkowym (mąka pszenna, śmietana) surówka z marchewki z pomarańczą.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, pasztet wieprzowy, papryka, herbata z cytryną.

 

CZWARTEK 13.02.2020

Śniadanie: Kulki czekoladowe na mleku, weka pszenna z masłem, polędwica Sopocka, kiełki rzodkiewki, herbata malinowa, mandarynki.

Obiad: Krem z porów z grzankami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).

Klopsy wieprzowe z kaszą jęczmienną(bułka pszenna, jajka), buraczki zasmażane.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Jabłka prażone, chrupki kukurydziane , herbata czarna.

 

PIĄTEK 14.02.2020

Śniadanie: Bułka Pikarro z masłem, schab pieczony, rzodkiewka, kakao na mleku, gruszki.

Obiad:  Zupa pieczarkowa z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, pieczarki seler, śmietana).

Ryba z pieca zapiekana w jarzynach z kaszą kuskus (marchewka, brokuł, kalafior, pomidorki).

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Murzynek w polewie czekoladowej (mąka pszenna, kakao, masło), herbata z cytryną.

 

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content