PONIEDZIAŁEK 17.02.2020
Śniadanie: Chleb graham z masłem, serek śmietankowy, papryka czerwona, kakao na mleku, jabłko.
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, ziemniaki, seler).
Makaron penne ze szpinakiem, pieczarkami i pomidorkami, ser żółty (mąka pszenna).
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Bułka kajzerka z masłem (mąka pszenna),pasta z szynki z majonezem i szczypiorkiem, herbata czarna z cytryną.
WTOREK 18.02.2020
Śniadanie: Chleb pszenno – żytni z masłem, pasta z awokado i serka fety, pomidorki koktajlowe, mleko z miodem, gruszka.
Obiad: Zupa brokułowa zabielana z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, brokuły, seler, śmietana).
Kotlet mielony z ziemniakami (mąka pszenna, jajko), marchewka z groszkiem zielonym oprószana (mąka pszenna).
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Wekapszenna z masłem, szynka Juranda, roszponka, herbata czarna z miodem.
ŚRODA 19.02.2020
Śniadanie: Zupa mleczna z lanym ciastem (mleko, mąka pszenna, jajko), chleb pszenno – żytni z ziarnami słonecznika z masłem, ser żółty, ogórek świeży, mandarynki.
Obiad: Rosół z makaronem i natką pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka,seler, por, mąka pszenna).
Pulpeciki rybne z ryżem (mąka pszenna, jajko), bukiet jarzyn z masełkiem (brokuły, kalafior, marchewka).
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: Koktajl truskawkowy na jogurcie naturalnym, wafelek kukurydziany.
CZWARTEK 20.02.2020
Śniadanie: Bułka grahamka z masłem (mąka pszenna), szynka drobiowa, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), winogrono.
Obiad: Zupa kminkowa z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, pieczarki, seler, śmietana, mąka pszenna).
Pieczony filet z indyka z kaszą jęczmienną, sałatka z czerwonych buraczków z cebulką.
Kompot jabłkowy.
Podwieczorek: Oponki z cukrem pudrem (biały ser, mąka pszenna, jajko, śmietana), soczek wieloowocowy.
PIĄTEK 21.02.2020
Śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku, chleb orkiszowy z masłem (mąka pszenna), salami, kiełki rzodkiewki, kiwi.
Obiad: Zupa krem z białych warzyw z grzankami (wywar mięsno – warzywny marchewka, pietruszka, ziemniaki, seler, śmietana, mąka pszenna).
Kasza pęczak, bitki wieprzowe w sosie własnym, sałata lodowa ze śmietaną.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Weka pszenna z masłem, serek mozzarella, rukola, herbata miętowa.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną