PONIEDZIAŁEK 24.02.2020
Śniadanie: Chleb pszenno – żytni z masłem, ser biały, dżem brzoskwiniowy, kakao na mleku, mieszanka studencka (żurawina, morela, orzechy laskowe, rodzynki).
Obiad: Zupa krupnik na indyku z warzywami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, kasza pęczak).
Racuchy drożdżowe z cukrem pudrem (mąka pszenna, jajko) i polewą z czarnej porzeczki.
Kompot jabłkowy.
Podwieczorek: Bułka grahamka (mąka pszenna) z masłem, szynka z indyka, kiełki rzodkiewki, herbata z cytryną.
WTOREK 25.02.2020
Śniadanie: Kulki czekoladowe na mleku (mąka pszenna, kakao), chleb pszenno-żytni z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, herbata czarna, melon.
Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem zabielana (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, kapusta włoska, seler, śmietana).
Filet z ryby z pieca z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej (cebula, marchewka).
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Ciasto drożdżowe z jagodami (mąka pszenna, jajko, masło), herbata malinowa.
ŚRODA 26.02.2020
Śniadanie: Chleb krakowski pszenno-żytni z masłem, szynka Orawska, sałata lodowa, mleko z miodem, banan.
Obiad: Zupa krem z czerwonej soczewicy z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por,seler, mąka pszenna).
Gulasz wieprzowy z kaszą pęczak, surówka po żydowsku (kapusta białą, ogórek kiszony, marchewka, kukurydza, oliwa).
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Bułka pikarro z masłem (mąka pszenna), ser żółty, ogórek świeży, herbata wieloowocowa.
CZWARTEK 27.02.2020
Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, salami wieprzowe, pomidor, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), pomarańcze.
Obiad: Zupa neapolitańska z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, jogurt naturalny, ser żółty, mąka pszenna).
Schab pieczony w jarzynach z ryżem (marchewka, pietruszka, kalafior, brokuł, seler).
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: Shake z jarmużu, ananasa i gruszki (jogurt naturalny), chrupki kukurydziane.
PIĄTEK 28.02.2020
Śniadanie: Zupa mleczna z kaszą manną, chleb graham z masłem, pasta z tuńczyka z natką pietruszki (majonez), herbata czarna z miodem, marchewka i kalarepka.
Obiad: Zupa koperkowa z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).
Spaghetti z mięsem i sosem pomidorowym oprószone żółtym serem (pomidory, papryka zielona, marchewka).
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Budyń waniliowy na mleku (skrobia ziemniaczana), podpłomyk.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną