Jadłospis na tydzień: 09 – 13.03.2020

PONIEDZIAŁEK 09.03.2020

Śniadanie: Weka pszenna z masłem, ser biały, miód, kakao na mleku, mandarynki.

Obiad: Zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym, (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, kapusta włoska, seler, śmietana, mąka pszenna).

Schab w sosie koperkowym (śmietana, mąka pszenna), kasza jęczmienna, surówka z kapusty pekińskiej (papryka czerwona, ogórek kiszony, oliwa).

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Chleb graham z masłem, pasta z brokułów z fetą, papryka żółta, herbata z dzikiej róży.

 

WTOREK 10.03.2020

Śniadanie: Owsianka na mleku z rodzynkami, bułka pszenna z masłem, szynka Kniazia, sałata lodowa, herbata z cytryną, kiwi.

Obiad: Barszcz biały z kiełbasą i ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Pulpeciki rybne w sosie pomidorowym z makaronem (bułka pszenna, jajko), rukola z oliwą i rzodkiewką.

Kompot jabłkowy.

Podwieczorek: Czekoladowy budyń jaglany (mleko, kakao), chrupki kukurydziane.

 

ŚRODA 11.03.2020

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny z masłem, kiełbasa żywiecka, sałata masłowa, kakao na mleku, banan.

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por,seler, śmietana).

Zapiekanka mięsno-ziemniaczana z warzywami (mąka pszenna, śmietana, masło, marchewka, kalafior, brokuł, mięso wieprzowe).

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem z masłem, szynka z zagrody, kiełki rzodkiewki.

 

CZWARTEK 12.03.2020

Śniadanie: Płatki jaglane z mlekiem, chleb graham z masłem, ser żółty wędzony, szczypiorek, winogrono.

Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, kalafior, seler, śmietana).

Makaron z białym serem i polewą truskawkową na słodko.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Weka pszenna z masłem, szynka hetmańska , pomidor, herbata z miodem.

 

PIĄTEK 13.03.2020

Śniadanie: Bułka Pikarro z masłem, pieczony filet z indyka, rzodkiewka, kakao na mleku, pomarańcz.

Obiad:  Zupa brukselkowa z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, brukselka, seler, śmietana, mąka pszenna).

Wieprzowina po chińsku z ananasem  i ryżem (kukurydza, papryka czerwona, pulpa pomidorowa, cebula, ananas).

Kompot jabłkowy.

Podwieczorek: Kanapka mleczna (mąka pszenna, jajka, kakao, śmietana 30%, żelatyna), herbata z cytryną.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką.

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content