PONIEDZIAŁEK 18.05.2020
Śniadanie:Weka pszenna z masłem, pasztet wieprzowy, kiełki rzodkiewki, kakao na mleku, pomarańcze.
Obiad: Zupa porowa z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna, jajka).
Schab w sosie węgierskim z kaszą bulgur, zielony kalafior na parze z masełkiem.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Deserek jogurtowy z granolą czekoladową i chipsami jabłkowymi.
WTOREK 19.05.2020
Śniadanie: Owsianka kokosowa na mleku, bułeczka pszenna z masłem, pasta twarogowa z rzodkiewką i szczypiorek, herbata z cytryną, gruszka.
Obiad: Krem pieczarkowy z grzankami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, pieczarki, seler, mąka pszenna).
Pyzy z mięsem i cebulką zasmażaną (mąka pszenna, jajka, mięso wieprzowe, kapusta biała).
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni słonecznikiem i masłem, ser żółty, ogórek świeży, herbata malinowa.
ŚRODA 20.05.2020
Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny z masłem, filet zapiekany, pomidory, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), jabłko.
Obiad: Zupa szczawiowa z jajkiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, szczaw, seler, por, śmietana).
Gulasz z cielęciny z kaszą jęczmienną, surówka z ogórków kiszonych z cebulką i oliwą z oliwek.
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Ciasto keks z bakaliami (mąka pszenna, jajka, rodzynki, morele, żurawina, orzechy włoskie), soczek wieloowocowy.
CZWARTEK 21.05.2020
Śniadanie: Chleb krakowski pszenno-żytni z masłem (mąka pszenna), szynka włoska, roszponka, herbata czarna, winogrona.
Obiad: Rosołek z zielonym groszkiem i filetem z kurczaka (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, groszek, seler, kasza manna).
Ryż z musem brzoskwiniowym i bitą śmietaną.
Kompot jabłkowy.
Podwieczorek: Chleb razowy z masłem, kabanosy drobiowe, papryka czerwona, herbata czarna.
PIĄTEK 22.05.2020
Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, szynka staropolska, sałata lodowa, mleko z miodem, melon.
Obiad: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny marchewka, buraczki czerwone, pietruszka, seler, śmietana).
Pieczeń rzymska z sosem pomidorowym kaszą kuskus (mąka pszenna, śmietana, jajko), surówka coleslaw (biała kapusta, cebulka, marchewka, majonez).
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Twarożek jagodowy z ciasteczkiem owsianym, herbata miętowa.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką.
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną