Jadłospis na tydzień: 18.05- 22.05.2020

PONIEDZIAŁEK 18.05.2020

Śniadanie:Weka pszenna z masłem, pasztet wieprzowy, kiełki rzodkiewki, kakao na mleku, pomarańcze.

Obiad: Zupa porowa z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna, jajka).

Schab w sosie węgierskim z kaszą bulgur, zielony kalafior na parze z masełkiem.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Deserek jogurtowy z granolą czekoladową i chipsami jabłkowymi.

WTOREK 19.05.2020

Śniadanie: Owsianka kokosowa na mleku, bułeczka pszenna z masłem, pasta twarogowa z rzodkiewką i szczypiorek, herbata z cytryną, gruszka.

Obiad: Krem pieczarkowy z grzankami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, pieczarki, seler, mąka pszenna).

Pyzy z mięsem i cebulką zasmażaną (mąka pszenna, jajka, mięso wieprzowe, kapusta biała).

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni słonecznikiem i masłem, ser żółty, ogórek świeży, herbata malinowa.

ŚRODA 20.05.2020

Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny z masłem, filet zapiekany, pomidory, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), jabłko.

Obiad: Zupa szczawiowa z jajkiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, szczaw, seler, por, śmietana).

Gulasz z cielęciny z kaszą jęczmienną, surówka z ogórków kiszonych z cebulką i oliwą z oliwek.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Ciasto keks z bakaliami (mąka pszenna, jajka, rodzynki, morele, żurawina, orzechy włoskie), soczek wieloowocowy.

CZWARTEK 21.05.2020

Śniadanie: Chleb krakowski pszenno-żytni z masłem (mąka pszenna), szynka włoska, roszponka, herbata czarna, winogrona.

Obiad: Rosołek z zielonym groszkiem i filetem z kurczaka (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, groszek,  seler, kasza manna).

Ryż z musem brzoskwiniowym i bitą śmietaną.

Kompot jabłkowy.

Podwieczorek: Chleb razowy z masłem, kabanosy drobiowe, papryka czerwona, herbata czarna.

PIĄTEK 22.05.2020

Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, szynka staropolska, sałata lodowa, mleko z miodem, melon.

Obiad: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny marchewka, buraczki czerwone, pietruszka, seler, śmietana).

Pieczeń rzymska z sosem pomidorowym kaszą kuskus (mąka pszenna, śmietana, jajko), surówka coleslaw (biała kapusta, cebulka, marchewka, majonez).

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Twarożek jagodowy z ciasteczkiem owsianym, herbata miętowa.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. 

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content