PONIEDZIAŁEK 01.06.2020
Śniadanie:Chleb pszenno-żytni z masłem, ser biały, rzodkiewka, kakao na mleku, gruszka.
Obiad: Wiosenny kapuśniaczek z młodej kapusty (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, kapusta, ziemniaki, por, seler).
Ryż ze śmietaną i świeżymi truskawkami.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Frittata z parówkami, zielonym groszkiem, papryką czerwoną (jajka, mleko), herbata z cytryną.
WTOREK 02.06.2020
Śniadanie: Kulki czekoladowe na mleku, bułeczka pszenna z masłem, powidło śliwkowe, herbata malinowa, kiwi.
Obiad: Botwinka z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, botwinka, seler, śmietana).
Rolada drobiowa nadziewana marchewką (jajka), kasza bulgur, roszponka z pomidorem z oliwą z oliwek.
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni słonecznikiem i masłem, ser żółty gouda, ogórek świeży, herbata malinowa.
ŚRODA 03.06.2020
Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny z masłem, pasztet wieprzowy, kiełki rzodkiewki, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), jabłko.
Obiad: Zupa z fasoli szparagowej z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna, jajko).
Bitki wieprzowe w sosie własnym z kaszą pęczak, bukiet jarzyn z masełkiem.
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Ciasto ucierane z rabarbarem (mąka pszenna, jajka), soczek wieloowocowy.
CZWARTEK 04.06.2020
Śniadanie: Müsli na mleku weka pszenna z masłem (mąka pszenna), wieprzowinka z pieca, rukola, herbata czarna, melon.
Obiad: Zupa krem z zielonego kalafiora z grzankami(wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, groszek, seler, mąka pszenna, śmietana).
Ryba w cieście naleśnikowym (mąka pszenna, jajka) z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej.
Kompot jabłkowy.
Podwieczorek: Smoothie ze szpinakiem, pomarańczą i jabłkiem, ciasteczko owsiane.
PIĄTEK 05.06.2020
Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, jajko w sosie tatarskim (majonez, ogórek kiszony, pieczarki marynowane), papryka czerwona, mleko z miodem, banan.
Obiad: Zupa z brukselki z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny marchewka, pietruszka, brukselka, seler, śmietana).
Spaghetti bolognese z posypką z sera żółtego (pomidory, mięso wieprzowe, bazylia).
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Chleb razowy z masłem, kiełbasa krakowska z indyka, papryka żółta, herbata czarna.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką.
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną