PONIEDZIAŁEK 15.06.2020
Śniadanie:Bułeczka pszenna z masłem, szynka drobiowa, sałata lodowa, kakao na mleku, jabłko.
Obiad: Kapuśniak z ziemniakami i mięskiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, kapusta, ziemniaki, por, seler).
Naleśniki z białym serem i polewą z czarnej porzeczki.
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: Chleb razowy z masłem, pasta z tuńczyka ze szczypiorkiem, papryka czerwona (majonez), herbata z cytryną.
WTOREK 16.06.2020
Śniadanie: Płatki czekoladowe na mleku, bułeczka razowa z masłem, powidło śliwkowe, herbata malinowa, truskawki.
Obiad: Krupnik z kaszą pęczak (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, botwinka, seler, śmietana).
Pieczeń drobiowa nadziewana cukinią i papryką (jajka, mąka pszenna), kasza bulgur, wiosenna zielona sałata (selerem naciowym, sałata zielona, koperek, jogurt naturalny).
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Murzynek z bitą śmietaną (kakao, mąka pszenna, jajka), lemoniada z pomarańczą i miętą.
ŚRODA 17.06.2020
Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny z masłem, smalczyk wegetariański z fasoli z cebulką, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), nektaryna.
Obiad: Zupa kalafiorowa z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna, jajko).
Pulpeciki rybne na parze w sosie koperkowym z młodymi ziemniaczkami, marchewka mini z masełkiem.
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, kurczak z bobrownik, papryka żółta, herbata czarna z cytryną.
CZWARTEK 18.06.2020
Śniadanie: Grysik na mleku weka pszenna z masłem (mąka pszenna), wędzonka regionalna, roszponka, herbata czarna, arbuz.
Obiad: Rosół z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna).
Kotlet mielony z indyka z ryżem, buraczki czerwone zasmażane ze śmietaną.
Kompot porzeczkowy.
Podwieczorek: Deserek śmietanowy z musem jagodowym, ciasteczko owsiane.
PIĄTEK 19.06.2020
Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, pasta drobiowa z natką pietruszki (majonez), ogórek świeży, mleko z miodem, banan.
Obiad: Zupa warzywna zabielana (wywar mięsno – warzywny marchewka, pietruszka, brukselka, ziemniaki, seler, śmietana, mąka pszenna, jajka).
Makaron Penne z sosem mięsno – warzywnym (pomidory, mięso wieprzowe, marchewka, pietruszka).
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z ziarnami słonecznika z masłem, rolada ze schabem, rukola, herbata malinowa.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką.
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną