Jadłospis na tydzień 15.06-19.06.2020

PONIEDZIAŁEK 15.06.2020

Śniadanie:Bułeczka pszenna z masłem, szynka drobiowa, sałata lodowa, kakao na mleku, jabłko.

Obiad: Kapuśniak z ziemniakami i mięskiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, kapusta, ziemniaki, por, seler).

Naleśniki z białym serem i polewą z czarnej porzeczki.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Chleb razowy z masłem, pasta z tuńczyka ze szczypiorkiem, papryka czerwona (majonez), herbata z cytryną.

 

WTOREK 16.06.2020

Śniadanie: Płatki czekoladowe na mleku, bułeczka razowa z masłem, powidło śliwkowe, herbata malinowa, truskawki.

Obiad: Krupnik z kaszą pęczak (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, botwinka, seler, śmietana).

Pieczeń drobiowa nadziewana cukinią i papryką (jajka, mąka pszenna), kasza bulgur, wiosenna zielona sałata (selerem naciowym, sałata zielona, koperek, jogurt naturalny).

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Murzynek z bitą śmietaną (kakao, mąka pszenna, jajka), lemoniada z pomarańczą i miętą.

 

ŚRODA 17.06.2020

Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny z masłem, smalczyk wegetariański z fasoli z cebulką, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), nektaryna.

ObiadZupa kalafiorowa z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna, jajko).

Pulpeciki rybne na parze w sosie koperkowym z młodymi ziemniaczkami, marchewka mini z masełkiem.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, kurczak z bobrownik, papryka żółta, herbata czarna z cytryną.

 

CZWARTEK 18.06.2020

Śniadanie: Grysik na mleku weka pszenna z masłem (mąka pszenna), wędzonka regionalna, roszponka, herbata czarna, arbuz.

Obiad: Rosół z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna).

Kotlet mielony z indyka z ryżem, buraczki czerwone zasmażane ze śmietaną.

Kompot porzeczkowy.

Podwieczorek: Deserek śmietanowy z musem jagodowym, ciasteczko owsiane.

 

PIĄTEK 19.06.2020

Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, pasta drobiowa z natką pietruszki (majonez), ogórek świeży, mleko z miodem, banan.

Obiad Zupa warzywna zabielana (wywar mięsno – warzywny marchewka, pietruszka, brukselka, ziemniaki, seler, śmietana, mąka pszenna, jajka).

Makaron Penne z sosem mięsno – warzywnym (pomidory, mięso wieprzowe, marchewka,     pietruszka).

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek:  Chleb pszenno-żytni z ziarnami słonecznika z masłem, rolada ze schabem, rukola, herbata malinowa.

 

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką.

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content