Jadłospis na tydzień: 22.06-26.06.2020

PONIEDZIAŁEK 22.06.2020

Śniadanie:Bułka razowa z masłem, ser biały z miodem kakao na mleku, gruszka.

Obiad: Krem z pomarańczowych warzyw z grzankami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, dynia, por, seler, śmietana, mąka pszenna).

Kurczak po chińsku z makaronem (papryka czerwona, kiełki, marchewka, pietruszka, seler).

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Smoothie z arbuza i banana z chipsami jabłkowymi.

 

WTOREK 23.06.2020

Śniadanie:Kaszka kukurydziana na mleku, chleb graham z masłem, szynka kniazia, papryka czerwona, herbata malinowa, morele.

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, pomidory, seler, śmietana).

Racuchy drożdżowe z polewą truskawkową i bitą śmietaną (mąka pszenna, jajka, mleko).

Kompot z wieloowocowy.

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem i masłem, pasta z sera żółtego z majonezem i szczypiorkiem, ogórek świeży, herbata czarna z cytryną.

 

ŚRODA 24.06.2020

Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny z masłem, jajko na twardo, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), nektarynki.

Obiad: Zupa grysikowa na rosole z warzywami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, kasza manna).

Ryba w panierce z ziemniakami (jajka, mąka pszenna), surówka z kiszonej kapusty i marchewki.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, pasztet królewski z królika, ogórek kiszony, herbata czarna z cytryną.

 

CZWARTEK 25.06.2020

Śniadanie: Müsli na mleku, weka pszenna z masłem (mąka pszenna), humus z ciecierzycy z suszonymi pomidorami, rukola, herbata czarna, melon.

Obiad: Zupa koperkowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por,  seler, śmietana).

Leczo z kolorowymi papryczkami, kiełbasą, cukinią, pomidorami i pieczarkami z pieczywem pszenno-żytnim.

Kompot jabłkowy.

Podwieczorek: Pucharek serowy z musem brzoskwiniowym, wafelek kukurydziany.

 

PIĄTEK 26.06.2020

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny z masłem, parówki z szynki z ketchupem, roszponka, kawa zbożowa, banan.

Obiad Zupa z brukselki z zacierką (wywar mięsno – warzywny marchewka, pietruszka, brukselka, seler, śmietana).

Schab pieczony na parze w warzywach z kaszą jęczmienną (marchewka, pietruszka, seler).

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek:  Chleb razowy z masłem, kiełbasa krakowska mini wieprzowa, pomidor, herbata czarna z cytryną.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką.

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content