PONIEDZIAŁEK 29.06.2020
Śniadanie:Bułka pszenna z masłem, filet pieczony z kurczaka, rzodkiewka, kakao na mleku, nektarynka.
Obiad: Zupa fasolowa z warzywami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, fasola, ziemniaki, por, seler).
Makaron z białym serem na słodko, polewa jagodowa.
Kompot jabłkowy.
Podwieczorek: Chleb razowy z masłem, ser żółty wędzony, szczypiorek, pomidorek koktajlowy, herbata malinowa.
WTOREK 30.06.2020
Śniadanie:Płatki cynamonowe na mleku, weka pszenna z masłem, pasta z jajek z majonezem i natką pietruszki, papryka czerwona, herbata czarna z cytryną, arbuz.
Obiad: Zupa porowa z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna, jajko).
Gulasz wieprzowy z ziemniaczkami, mizeria ze świeżych ogórków z jogurtem.
Kompot z wieloowocowy.
Podwieczorek: Truskawki z bitą śmietaną i granolą czekoladową, lemoniada cytrynowa.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną