Jadłospis na tydzień 03.08.-07.08.2020r.

PONIEDZIAŁEK 03.08.2020

Śniadanie: Bułka razowa z masłem,  pasta z tuńczyka z cebulką i majonezem, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), jabłko.

Obiad: Zupa jarzynowa z natką pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchewka, por, ziemniaki, seler, śmietana).

Ryż z polewą truskawkowo – jogurtową.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Chleb krakowski z masłem, szynka Juranda, ogórek świeży, herbata czarna z cytryną.

WTOREK 04.08.2020

Śniadanie: Müsli na mleku, weka pszenna z masłem, dżem brzoskwiniowy, herbata wieloowocowa, banany.

Obiad: Zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).

Zapiekanka ziemniaczana z warzywami i kiełbaską (ziemniaki, cebula, kapust biała, marchewka, pietruszka, ser żółty).

Kompot z truskawkowy.

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem i masłem, filet zapiekany na maśle, papryka czerwona, herbata czarna z miodem.

ŚRODA 05.08.2020

Śniadanie: Chleb razowy z masłem, pasztet drobiowy, rzodkiewka, kakao na mleku, nektarynki.

Obiad: Zupa rosolnik z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, mąka pszenna, jajka).

Gulasz węgierski z indyka (papryka, cebula) z ryżem, surówka z marchewki z jabłkiem.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Ciasto „Puszek” ucierane ze śliwkami (jajka, mąka pszenna, masło), herbata malinowa.

CZWARTEK 06.08.2020

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb pszenno-żytni z masłem (mąka pszenna, żytnia), ser żółty wędzony salami, roszponka, morela.

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Miruna na parze w warzywach (marchew, pietruszka, por, seler) z kaszą kuskus.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Smoothi z jabłek i świeżego szpinaku, chrupki jaglane.

PIĄTEK 07.08.2020

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny z masłem, smalczyk z fasoli Jaś, rukola, płatki cynamonowe na mleku, arbuz.

Obiad:  Zupa pomidorowa z makaronem (wywar mięsno – warzywny marchewka, pietruszka, pulpa pomidorowa, seler, śmietana, mąka pszenna, jajka).

Burgery drobiowe z kaszą jęczmienną (papryka czerwona, cebula), mix zielonych sałat z oliwa z oliwek (sałata lodowa, rzymska, roszponka, rzodkiewka).

Kompot jabłkowy.

Podwieczorek:  Weka pszenna z masłem, kiełbasa krakowska mini wieprzowa, pomidor, herbata czarna z cytryną.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content