PONIEDZIAŁEK 03.08.2020
Śniadanie: Bułka razowa z masłem, pasta z tuńczyka z cebulką i majonezem, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), jabłko.
Obiad: Zupa jarzynowa z natką pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchewka, por, ziemniaki, seler, śmietana).
Ryż z polewą truskawkowo – jogurtową.
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Chleb krakowski z masłem, szynka Juranda, ogórek świeży, herbata czarna z cytryną.
WTOREK 04.08.2020
Śniadanie: Müsli na mleku, weka pszenna z masłem, dżem brzoskwiniowy, herbata wieloowocowa, banany.
Obiad: Zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).
Zapiekanka ziemniaczana z warzywami i kiełbaską (ziemniaki, cebula, kapust biała, marchewka, pietruszka, ser żółty).
Kompot z truskawkowy.
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem i masłem, filet zapiekany na maśle, papryka czerwona, herbata czarna z miodem.
ŚRODA 05.08.2020
Śniadanie: Chleb razowy z masłem, pasztet drobiowy, rzodkiewka, kakao na mleku, nektarynki.
Obiad: Zupa rosolnik z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, mąka pszenna, jajka).
Gulasz węgierski z indyka (papryka, cebula) z ryżem, surówka z marchewki z jabłkiem.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Ciasto „Puszek” ucierane ze śliwkami (jajka, mąka pszenna, masło), herbata malinowa.
CZWARTEK 06.08.2020
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb pszenno-żytni z masłem (mąka pszenna, żytnia), ser żółty wędzony salami, roszponka, morela.
Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).
Miruna na parze w warzywach (marchew, pietruszka, por, seler) z kaszą kuskus.
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: Smoothi z jabłek i świeżego szpinaku, chrupki jaglane.
PIĄTEK 07.08.2020
Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny z masłem, smalczyk z fasoli Jaś, rukola, płatki cynamonowe na mleku, arbuz.
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem (wywar mięsno – warzywny marchewka, pietruszka, pulpa pomidorowa, seler, śmietana, mąka pszenna, jajka).
Burgery drobiowe z kaszą jęczmienną (papryka czerwona, cebula), mix zielonych sałat z oliwa z oliwek (sałata lodowa, rzymska, roszponka, rzodkiewka).
Kompot jabłkowy.
Podwieczorek: Weka pszenna z masłem, kiełbasa krakowska mini wieprzowa, pomidor, herbata czarna z cytryną.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną