Jadłospis na tydzień 10.08.-14.08.2020r.

PONIEDZIAŁEK 10.08.2020

Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, wieprzowina z zapiecka, ogórek świeży, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), melon.

Obiad: Zupa krem z kukurydzy z grzankami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, por, kukurydza, seler, śmietana, mąka pszenna).

Spaghetti z mięsem wieprzowym i sosem pomidorowo- warzywnym z posypką serową

(pulpa pomidorowa, marchewka, seler, pietruszka korzeń, mąka pszenna, jajka)

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Kisiel malinowy, andrut (mąka pszenna).

WTOREK 11.08.2020

Śniadanie: Kasza manna na mleku, chleb graham z masłem, kurczak z bobrownik, kiełki rzodkiewki, herbata wieloowocowa, nektarynki.

Obiad: Barszcz biały z warzywami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, ziemniaki, seler, śmietana, mąka pszenna).

Knedle ze śliwkami z masełkiem na słodko (mąka pszenna, jajko).

Kompot z truskawkowy.

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem i masłem, ser żółty gouda, papryka czerwona, herbata czarna z cytryną.

ŚRODA 12.08.2020

Śniadanie: Chleb razowy z masłem, szynka naturalna wieprzowa, papryka żółta, kakao na mleku, winogrona.

Obiad: Zupa szczawiowa z jajkiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, szczaw).

Gulasz wołowy z kaszą jęczmienną, mizeria ze świeżych ogórków ze śmietaną.

Kompot porzeczkowy.

Podwieczorek: Ciasto drożdżowe z jagodami (mąka pszenna, jajka, mleko, masło), napój sojowy o smaku waniliowym.

CZWARTEK 13.08.2020

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb pszenno-żytni z masłem (mąka pszenna, żytnia),ser biały, szczypiorek, mleko z miodem, arbuz.

Obiad: Barszcz czerwony z fasolą (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, fasola, buraczki czerwone, seler,).

Włoskie danie z kurczaka z żółtym ryżem (marchewka, pieczarki, cebula, przecier pomidorowy, majonez, ser żółty).

Kompot jabłkowy.

Podwieczorek: Weka pszenna z masłem, salami, pomidor, herbata czarna z cytryną.

PIĄTEK 14.08.2020

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny z masłem, pasztet z królika z żurawiną, ogórek małosolny, kakao na mleku, jabłka.

Obiad:  Zupa brokułowa z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny marchewka, pietruszka, brokuł, seler, śmietana, mąka pszenna, jajka).

Pulpeciki rybne w sosie koperkowym (śmietana, mąka pszenna, jajko) z ziemniakami, buraczki czerwone z cebulką.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek:  Krem bananowy z jogurtem i miętą, chrupki kukurydziane.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content