Jadłospis na tydzień 24.08.-28.08.2020r.

PONIEDZIAŁEK 24.08.2020

Śniadanie: Bułka grahamka z masłem, serek śmietankowy, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), gruszki.

Obiad: Zupa krem marchewkowy z prażonymi płatkami migdałowymi (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, koperek, seler, śmietana, mąka pszenna).

Sznycle drobiowe z ziemniakami, mizeria z ogórków ze śmietaną.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Bułka pikarro z masłem, pasta z szynki z majonezem, rukola, herbata wieloowocowa.

WTOREK 25.08.2020

Śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku, chleb razowy z masłem, powidła śliwkowe, herbata czarna z cytryną, jabłka.

Obiad: Zupa gulaszowa (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, papryka zielona i czerwona, ziemniaki).

Kluski śląskie z sosem pieczarkowym (mąka pszenna, jajka, śmietana), surówka z jabłek i marchewki.

Kompot porzeczkowy.

Podwieczorek: Bułka pszenna z masłem, kiełbasa krakowska sucha wieprzowa, pomidor, herbata czarna z cytryną.

ŚRODA 26.08.2020

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny z masłem, szynka z indyka, kiełki rzodkiewki, kakao na mleku, arbuz.

Obiad: Zupa krupnik z warzywami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, selerśmietana, kasza pęczak).

Makaron z gulaszem wołowym (mąka pszenna, jajka), surówka z pora i kukurydzy (por, marchewka, kukurydza, jogurt naturalny).

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Ciasto czekoladowe z wiśniami (mąka pszenna, jajka, kakao, masło), lemoniada pomarańczowa z miętą.

CZWARTEK 27.08.2020

Śniadanie: Zupa mleczna z lanym ciastem (mąka pszenna, jajka), chleb graham z masłem, szynka alpejska, ogórek kiszony, herbata czarna z cytryną, nektarynki.

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, pomidory, selerśmietana, mąka pszenna).

Ryba na parze z ryżem, duszona marchewka z zielonym groszkiem.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Sałatka gyros (sałata lodowa, filet z kurczaka, ogórek świeży, pomidorki, jogurt naturalny), bułeczka pszenna z masłem, herbata czarna z cytryną.

PIĄTEK 28.08.2020

Śniadanie: Chleb razowy z masłem, indyk bracki, sałata masłowa, kakao na mleku, winogrona.

Obiad:  Zupa z fasolki szparagowej z warzywami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, fasolka szparagowa, por, seler, śmietana).

Potrawka z kurczaka z kaszą jęczmienną, ćwikła z chrzanem.

Kompot jabłkowy.

Podwieczorek: Serek śmietankowy na słodko z borówkami amerykańskimi, wafelek kukurydziany, herbata miętowa.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

Skip to content