Jadłospis na tydzień 31.08.04.09.2020r.

PONIEDZIAŁEK 31.08.2020

Śniadanie: Kasza manna na mleku, chleb graham z masłem, pasztet wieprzowy, ogórek małosolny, herbata czarna z cytryną, morele.

Obiad: Kartoflanka z warzywami z natką pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchewka, por, seler, śmietana).

Naleśniki z białym serem i owocami ( maliny, borówki amerykańskie).

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Chleb orkiszowy ciemny z masłem, pasta z zielonego groszku z jajkiem i majonezem, rzodkiewka, herbata wieloowocowa.

WTOREK 01.09.2020

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, parówki z szynki, ketchup, kakao na mleku, śliwki.

Obiad: Zupa krem z cukinii z grzankami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, ziemniaki, cukinia, seler, śmietana, mąka pszenna).

Pulpety wieprzowe w sosie własnym (mąka pszenna), kasza bulgur, surówka z marchewki i selera (jogurt naturalny).

Kompot z truskawkowy.

Podwieczorek: Torcik jogurtowy z galaretką owocową (żelatyna, truskawki), lemoniada cytrynowa z miodem.

ŚRODA 02.09.2020

Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, szynka z drobiowa, pomidor, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), gruszki.

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem i bazylią (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, pomidory).

Makaron Tagiatelle z sosem śmietanowym, kurczakiem i pomidorkami koktajlowymi (mąka pszenna, jajka, śmietana).

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Kukurydza na ciepło, herbata wieloowocowa.

CZWARTEK 03.09.2020

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem i masłem (mąka pszenna, żytnia),ser żółty wędzony, ogórek zielony, mleko z miodem, arbuz.

Obiad: Zupa krupnik z warzywami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler,).

Risotto z mięsem i sosem słodko – kwaśnym (pomidory, ananas, marchewka, pietruszka).

Kompot jabłkowy.

Podwieczorek: Deserek serowo – waniliowy z chipsami jabłkowymi (mleko, ser biały).

PIĄTEK 04.09.2020

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny z masłem, szynka Juranda, sałata lodowa, kakao na mleku, banany.

Obiad:  Zupa kalafiorowa z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny marchewka, pietruszka, kalafior, seler, śmietana, mąka pszenna, jajka).

Sznycle rybne z ziemniakami (mąka pszenna, jajko), surówka z kapusty kiszonej z marchewką i cebulą.

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek:  Weka pszenna z masłem, kabanosy drobiowe, kolorowe papryki,

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną