Jadłospis na tydzień 07.-11.09.2019r.

PONIEDZIAŁEK 07.09.2020

Śniadanie: Weka pszenna z masłem, ser biały z miodem, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), nektarynki.

Obiad: Zupa grysikowa z mięskiem, natka pietruszki(wywar mięsno – warzywny, marchewka, por, seler, śmietana).

Racuchy drożdżowe z musem wiśniowym (mąk pszenna, jajka, mleko).

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Chleb orkiszowy jasny z masłem, szynka staropolska, pomidor, herbata czarna z cytryną.

WTOREK 08.09.2020

Śniadanie:  Zupa mleczna lanym ciastem (mąka pszenna, jajka), chleb graham z masłem, pasta z jajka i awokado, gruszka.

Obiad: Zupa porowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Schab z pieca w sosie węgierskim, ziemniaki, sałata lodowa ze śmietaną.

Kompot z wiśniowy.

Podwieczorek: Smoothi z ananasa i buraczków czerwonych, ciasteczka owsiane.

 

ŚRODA 09.09.2020

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, szynka Kniazia, papryka czerwona, kakao na mleku, jabłka.

Obiad: Zupa jesienna z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, jajka).

Ryba na parze z żółtym ryżem, szpinak ze śmietanką.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Ciasto czekoladowe ze śliwkami (mąka pszenna, jajka, kakao, masło), herbata miętowa.

CZWARTEK 10.09.2020

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem i masłem (mąka pszenna, żytnia),ser żółty gouda, roszponka, mleko z miodem, winogrono.

Obiad: Zupa z brukselki z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, brukselka, por, seler, mąka pszenna).

Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną, mix zielonych sałat z sosem vinegret (sałata rzymska, lodowa, ogórek zielony, pomidorki).

Kompot jabłkowy.

Podwieczorek: Bułeczka grahamka z masłem, filet pieczony, kiełki rzodkiewki, herbata czarna z miodem.

PIĄTEK 04.09.2020

Śniadanie: Chleb graham z masłem, szynka Juranda, sałata lodowa, kakao na mleku, banany.

Obiad:  Żurek z kiełbasą i ziemniakami (wywar mięsno – warzywny marchewka, pietruszka, seler, śmietana, mąka żytnia).

Łazanki z mięsem wołowym i kapustą białą.

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek:  Chałka pszenna z masłem, dżem brzoskwiniowy, herbata malinowa.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną