PONIEDZIAŁEK 14.09.2020
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, parówki, ketchup, kakao na mleku, gruszka.
Obiad: Zupa solferino z groszkiem zielonym (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, kapusta, ziemniaki, por, przecier pomidorowy, seler).
Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem z bitą śmietaną.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Chleb graham z masłem, schab z zapiecka, papryka żółta, herbata czarna z cytryną.
WTOREK 15.09.2020
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb orkiszowy z masłem, pasta z tuńczyka z cebulą, papryka zielona, herbata malinowa, winogrono.
Obiad: Zupa koperkowa z warzywami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, koperek, seler, śmietana).
Pyzy z mięsem z cebulką (mąka ziemniaczana, jajka).
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: Ciasto Piegusek z makiem (mąka pszenna, jajka, olej), herbata miętowa.
ŚRODA 16.09.2020
Śniadanie: Chleb pszenno – żytni z masłem, bryndza na słodko (ser biały, śmietana), kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), śliwka.
Obiad: Zupa z krem dyniowy z pestkami dyni (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, dynia, śmietana).
Kotlet drobiowy de volay nadziewany żółtym serem z ziemniakami, surówka z selera z rodzynkami (jogurt naturalny).
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem z masłem, sałatka grecka z fetą, pomidorkami, ogórkiem, herbata czarna z cytryną.
CZWARTEK 17.09.2020
Śniadanie: Müsli na mleku weka pszenna z masłem (mąka pszenna), wieprzowinka z pieca, rukola, herbata czarna, melon.
Obiad: Zupa grochowa z kiełbaską (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, ziemniaki).
Ryba na parze w jarzynach z kaszą bulgur (marchewka, pietruszka, brokuł, kalafior, por, seler).
Kompot jabłkowy.
Podwieczorek: Chleb orkiszowy jasny z masłem, pasta z szynki z majonezem, pomidorek koktajlowy, herbata malinowa.
PIĄTEK 18.09.2020
Śniadanie: Chleb razowy z masłem, jajko na twardo, szczypiorek, kakao na mleku, banan.
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem (wywar mięsno – warzywny marchewka, pietruszka, pomidory świeże, seler, śmietana, jajka).
Pieczone podudzie z indyka z ryżem, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i papryką.
Kompot porzeczkowy.
Podwieczorek: Serek Danio waniliowy, pieczywko chrupkie (mąka pszenna), herbata owocowa.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną