Jadłospis na tydzień 14.09.-18.09.2020r.

PONIEDZIAŁEK 14.09.2020

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, parówki, ketchup, kakao na mleku, gruszka.

Obiad: Zupa solferino z groszkiem zielonym (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, kapusta, ziemniaki, por, przecier pomidorowy, seler).

Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem z bitą śmietaną.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Chleb graham z masłem, schab z zapiecka, papryka żółta, herbata czarna z cytryną.

WTOREK 15.09.2020

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb orkiszowy z masłem, pasta z tuńczyka z cebulą, papryka zielona, herbata malinowa, winogrono.

Obiad: Zupa koperkowa z warzywami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, koperek, seler, śmietana).

Pyzy z mięsem z cebulką (mąka ziemniaczana, jajka).

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Ciasto Piegusek z makiem (mąka pszenna, jajka, olej), herbata miętowa.

 

ŚRODA 16.09.2020

Śniadanie: Chleb pszenno – żytni z masłem, bryndza na słodko (ser biały, śmietana), kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), śliwka.

Obiad: Zupa z krem dyniowy z pestkami dyni (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, dynia, śmietana).

Kotlet drobiowy de volay nadziewany żółtym serem z ziemniakami, surówka z selera z rodzynkami (jogurt naturalny).

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem z masłem, sałatka grecka z fetą, pomidorkami, ogórkiem, herbata czarna z cytryną.

CZWARTEK 17.09.2020

Śniadanie: Müsli na mleku weka pszenna z masłem (mąka pszenna), wieprzowinka z pieca, rukola, herbata czarna, melon.

Obiad: Zupa grochowa z kiełbaską (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, ziemniaki).

Ryba na parze w jarzynach z kaszą bulgur (marchewka, pietruszka, brokuł, kalafior, por, seler).

Kompot jabłkowy.

Podwieczorek: Chleb orkiszowy jasny z masłem, pasta z szynki z majonezem, pomidorek koktajlowy, herbata malinowa.

PIĄTEK 18.09.2020

Śniadanie: Chleb razowy z masłem, jajko na twardo, szczypiorek, kakao na mleku, banan.

Obiad:  Zupa pomidorowa z makaronem (wywar mięsno – warzywny marchewka, pietruszka, pomidory świeże, seler, śmietana, jajka).

Pieczone podudzie z indyka z ryżem, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i papryką.

Kompot porzeczkowy.

Podwieczorek:  Serek Danio waniliowy, pieczywko chrupkie (mąka pszenna), herbata owocowa.

 

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content