Jadłospis na tydzień 21.09.-25.09.2020r.

PONIEDZIAŁEK 25.09.2020

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, pasztet drobiowy, ogórek małosolny, kawa zbożowa na mleku, jabłko.

Obiad: Zupa jarzynowa z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, kapusta, ziemniaki, por, seler, jajka, mąka pszenna).

Gulasz wołowy z kolorowymi paprykami, kasza pęczak, mizeria z ogórków ze śmietaną.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Bułeczka drożdżowa z masłem (mąka pszenna, masło, jajka), bawarka na mleku.

WTOREK 22.09.2020

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, weka pszenna z masłem, indyk Jaś, papryka żółta, herbata malinowa, arbuz.

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, ogórki kiszone, seler, śmietana).

Makaron świderek z białym serem i masełkiem na słodko (mąka pszenna, jajka).

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni słonecznikiem i masłem, kiełbaska krakowska sucha wieprzowa, pomidor, herbata malinowa.

ŚRODA 23.09.2020

Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny z masłem, mozzarella, kiełki rzodkiewki, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), gruszka.

Obiad: Rosół z makaronem z natką pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka pszenna).

Sznycelki drobiowe z ziemniakami (jajka, mąka pszenna), surówka z marchewki i jabłka.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Koktajl truskawkowo-bananowy z płatkami owsianymi (jogurt naturalny, miód, banan), podpłomyk (mąka pszenna).

CZWARTEK 24.09.2020

Śniadanie: Müsli na mleku weka pszenna z masłem (mąka pszenna), pasta z kurczaka z majonezem, rzodkiewka, herbata czarna, winogrono.

Obiad: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami(wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, groszek, seler, śmietana).

Pulpety rybne w sosie koperkowym z kaszą kuskus, surówka coleslaw (białą kapusta, marchewka, cebula, jogurt naturalny).

Kompot jabłkowy.

Podwieczorek: Bułka grahamka z masłem, ser żółty gouda, rukola, herbata malinowa.

PIĄTEK 25.09.2020

Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, jajko w sosie tatarskim (majonez, ogórek kiszony, pieczarki marynowane), papryka czerwona, mleko, melon.

Obiad:  Zupa krem z zielonego groszku z grzankami (wywar mięsno – warzywny marchewka, pietruszka, seler, śmietana, mąka pszenna).

Filet na parze w przyprawach z ziemniakami, buraczki zasmażane na ciepło.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek:  Ciasto biszkoptowe z jabłkami i cynamonem (mąka pszenna, jajka), herbata owocowa.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content