Jadłospis na tydzień 12.10.-16.10.2020r.

PONIEDZIAŁEK 12.10.2020

Śniadanie: Weka pszenna z masłem, pasta z tuńczyka i szczypiorkiem, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), jabłka.

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami (mięsno – warzywny, marchewka, por, ogórki kiszone, seler, śmietana).

Racuchy drożdżowe z bananem (mąka pszenna, jajka, drożdże) i słodką śmietanką.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Chleb pszenno – żytni z masłem, indyk Jaś, pomidor malinowy, herbatka wieloowocowa.

WTOREK 13.10.2020

Śniadanie:  Płatki kukurydziane na mleku (mąka pszenna, kakao), chleb graham z masłem, ser żółty wędzony, rzodkiewka, herbata czarna z cytryną, winogrona.

Obiad: Zupa krem z czerwonej soczewicy z płatkami migdałowymi (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Gulasz wołowy z kaszą jęczmienną, buraczki na ciepło.

Kompot z wiśniowy.

Podwieczorek: *Torcik jogurtowy z musem brzoskwiniowym (jogurt naturalny, żelatyna)

ŚRODA 14.10.2020

Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny z masłem, szynka kniazia, kiełki rzodkiewki kakao na mleku, melon – podane w formie bufetu szwedzkiego.

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, pomidory, por, seler, mąka pszenna).

Pulpety z łososia w sosie koperkowym (jajka, śmietana) kasza bulgur, mix zielonych sałat z sosem vinegret (sałata lodowa, rzymska, roszponka, ogórek świeży).

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Weka pszenna z masłem, humus z ciecierzycy, papryka żółta, herbatka malinowa.

CZWARTEK 15.10.2020

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem i masłem (mąka pszenna, żytnia), jajko gotowane, roszponka, herbata czarna, śliwki.

Obiad: Kapuśniaczek z ziemniakami (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, kapusta kiszona, pomidory, seler).

Pieczone podudzie z indyka z ryżem, mini marchewki z masełkiem.

Kompot porzeczkowy.

Podwieczorek: Chałka pszenna z masełkiem, dżem morelowy, bawarka na mleku.

PIĄTEK 16.10.2020

Śniadanie: Chleb graham z masłem, pasztet z zielonej soczewicy, ogórek kiszony, kakao na mleku, gruszka.

Obiad:  Krupnik z kaszą pęczak (wywar mięsno – warzywny marchewka, pietruszka, seler, śmietana).

Spaghetti z sosem mięsno – warzywnym posypka z parmezanu (pomidory, pietruszka, marchewka, seler, mąka pszenna).

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek:  Chleb orkiszowy jasny z masłem, pasta z awokado i fety, papryka żółta, herbata z cytryną.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content