Jadłospis na tydzień 19.10.-23.10.2020r.

PONIEDZIAŁEK 19.10.2020

Śniadanie: Bułeczka pszenna z masłem, pasta z sardynek w pomidorach, szczypiorek, kakao na mleku, gruszka.

Obiad: Zupa grysikowa z mięskiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasa manna).

Makaron z białym serem (mąka pszenna, jajka, mleko, cukier) i polewą z czarnej porzeczki.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Chleb razowy z masłem, polędwica sopocka tradycyjna, papryka czerwona, herbata z cytryną.

WTOREK 20.10.2020

Śniadanie: Płatki czekoladowe na mleku, bułeczka pszenna z masłem, ser żółty gouda, roszponka, herbata malinowa, melon.

Obiad: Zupa brokułowa z lanym ciastem (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, brokuły, seler, śmietana, mąka pszenna, jajka).

Pieczeń drobiowa z cukinią i papryką (jajka, mąka pszenna), kasza bulgur, pomidorki koktajlowe.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Jogurt pitny waniliowy (jogurt naturalny), batonik malinowy.

ŚRODA 21.10.2020

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, kurczak z bobrownik, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), jabłka – podane w formie bufetu szwedzkiego.

Obiad: Zupa jesienna z zacierką (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna).

Ryba smażona w panierce z ziemniakami, surówka z kiszonej kapusty.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Sałatka owocowa z rodzynkami i bitą śmietaną i gorzką czekoladą (jabłko, brzoskwinia, kiwi, banany, pomarańcza, kakao).

CZWARTEK 22.10.2020

Śniadanie: Müsli na mleku, weka pszenna z masłem i miodem, herbata czarna, winogrona białe.

Obiad: Zupa z zielonego groszku z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna).

Zrazy w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, brukselka z masełkiem i bułką tartą.

Kompot porzeczkowy.

Podwieczorek: Chleb orkiszowy jasny z masłem, smalczyk wegetariański z fasoli z cebulą, papryka żółta, herbata rumiankowa.

PIĄTEK 23.10.2020

Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, mleko z miodem, banan.

Obiad:  Zupa krem dyniowy z grzankami (wywar mięsno – warzywny marchewka, pietruszka, seler, śmietana, mąka pszenna).

Zapiekanka makaronowa z warzywami (brokuł, kalafior, marchewka, czerwona fasola, mąka pszenna) z sosem śmietanowo – serowym.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek:  Ciasto czekoladowe z wiśniami, soczek marchewkowo – jabłkowy.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content