PONIEDZIAŁEK 19.10.2020
Śniadanie: Bułeczka pszenna z masłem, pasta z sardynek w pomidorach, szczypiorek, kakao na mleku, gruszka.
Obiad: Zupa grysikowa z mięskiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasa manna).
Makaron z białym serem (mąka pszenna, jajka, mleko, cukier) i polewą z czarnej porzeczki.
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: Chleb razowy z masłem, polędwica sopocka tradycyjna, papryka czerwona, herbata z cytryną.
WTOREK 20.10.2020
Śniadanie: Płatki czekoladowe na mleku, bułeczka pszenna z masłem, ser żółty gouda, roszponka, herbata malinowa, melon.
Obiad: Zupa brokułowa z lanym ciastem (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, brokuły, seler, śmietana, mąka pszenna, jajka).
Pieczeń drobiowa z cukinią i papryką (jajka, mąka pszenna), kasza bulgur, pomidorki koktajlowe.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Jogurt pitny waniliowy (jogurt naturalny), batonik malinowy.
ŚRODA 21.10.2020
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, kurczak z bobrownik, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), jabłka – podane w formie bufetu szwedzkiego.
Obiad: Zupa jesienna z zacierką (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna).
Ryba smażona w panierce z ziemniakami, surówka z kiszonej kapusty.
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Sałatka owocowa z rodzynkami i bitą śmietaną i gorzką czekoladą (jabłko, brzoskwinia, kiwi, banany, pomarańcza, kakao).
CZWARTEK 22.10.2020
Śniadanie: Müsli na mleku, weka pszenna z masłem i miodem, herbata czarna, winogrona białe.
Obiad: Zupa z zielonego groszku z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna).
Zrazy w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, brukselka z masełkiem i bułką tartą.
Kompot porzeczkowy.
Podwieczorek: Chleb orkiszowy jasny z masłem, smalczyk wegetariański z fasoli z cebulą, papryka żółta, herbata rumiankowa.
PIĄTEK 23.10.2020
Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, mleko z miodem, banan.
Obiad: Zupa krem dyniowy z grzankami (wywar mięsno – warzywny marchewka, pietruszka, seler, śmietana, mąka pszenna).
Zapiekanka makaronowa z warzywami (brokuł, kalafior, marchewka, czerwona fasola, mąka pszenna) z sosem śmietanowo – serowym.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Ciasto czekoladowe z wiśniami, soczek marchewkowo – jabłkowy.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną