Jadłospis na tydzień 02.11.2020r.- 06.11.2020r.

PONIEDZIAŁEK 02.11.2020

Śniadanie: Chleb graham z masłem, parówki z ketchupem, kakao na mleku, jabłko.

Obiad: Zupa z cukinii z ziemniakami i fetą (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Kurczak w sosie śmietanowym z żółtym ryżem, brokuły gotowane na parze.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Weka pszenna z masłem i powidłem śliwkowym, herbata czarna z cytryną.

WTOREK 03.11.2020

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, bułeczka pszenna z masłem, ser żółty gouda, pomidor, herbata owocowa, melon.

Obiad: Zupa jarzynowa na rosole z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler).

Kopytka na słodko z masełkiem (mąka pszenna, jajka, ser biały).

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Chleb orkiszowy ciemny z masłem, rolada ze schabem, kiełki rzodkiewki, herbata malinowa.

 

ŚRODA 04.11.2020

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, pasta z kurczaka z majonezem, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), gruszka – podane w formie bufetu szwedzkiego.

Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, pulpa pomidorowa, śmietana, mąka pszenna).

Rybka z pieca w cytrynie z ziemniakami, surówka z marchewki z pomarańczą.

Kompot z czerwonej porzeczki.

Podwieczorek: Koktajl jogurtowo – truskawkowy, wafelek ryżowy.

CZWARTEK 05.11.2020

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb orkiszowy jasny z masłem, szynka hetmańska, herbata czarna z cytryną, kiwi.

Obiad: Zupa krem z batatów z pestkami dyni (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Szynka wieprzowa w sosie własnym z kaszą jęczmienną, mizeria ze śmietaną.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Sałatka jajeczna z tuńczykiem (ogórek kiszony, jogurt naturalny), weka pszenna z masłem, herbatka owocowa.

PIĄTEK 06.11.2020

Śniadanie: Chleb graham z masłem, pasztet wieprzowy, papryka czerwona, mleko z miodem, banan.

Obiad:  Zupa ogórkowa z ryżem (wywar warzywny marchewka, pietruszka, seler, śmietana).

Łazanki z kapustą i mięskiem (mąka pszenna).

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek:  *Ciasto z jagodami (mąka pszenna, jajka), lemoniada cytrynowo – pomarańczowa z miętą.

 

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content