Jadłospis na tydzień 16.11.2020r. – 20.11.2020r.

PONIEDZIAŁEK 16.11.2020

Śniadanie: Chleb graham z masłem, tuńczyk z suszonymi pomidorami, szczypiorek, kakao na mleku, gruszka.

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, pomidory, seler, śmietana).

Makaron z białym serem i musem truskawkowym.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Weka pszenna z masłem, filet pieczony, zielona sałata lodowa, herbata czarna.

WTOREK 17.11.2020

Śniadanie: Płatki czekoladowe na mleku, chleb orkiszowy z masłem, dżem brzoskwiniowy, herbata owocowa, melon.

Obiad: Zupa krem z czerwonej soczewicy z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).

Sznycle wieprzowe z ziemniakami, buraczki na ciepło ze śmietaną.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Koktajl bananowy z miętą (jogurt naturalny), chrupki jaglane.

 

ŚRODA 18.11.2020

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, ser żółty edamski, roszponka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), mandarynki – podane w formie bufetu szwedzkiego.

Obiad: Toskańska zupa fasolowa (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, pomidory, fasola czerwona, fasola biała, cukinia, parmezan).

Podudzie z indyka z kaszą bulgur, surówka z mizeria ze śmietaną.

Kompot z czerwonej porzeczki.

Podwieczorek: Bułka pszenna z masłem, pasta z szynki i majonezu, czerwona papryka, herbata czarna z cytryną.

CZWARTEK 19.11.2020

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb orkiszowy jasny z masłem, szynka wieprzowa, rzodkiewka, herbata owocowa, kiwi.

Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).

Ryba po grecku z ryżem (marchewka, pietruszka, seler, por, pomidory).

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Smoothi z buraczków czerwonych i ananasa, andruty bezcukrowe.

PIĄTEK 20.11.2020

Śniadanie: Chleb graham z masłem, salami, kiełki rzodkiewki, mleko z miodem, banan.

Obiad:  Zupa kalafiorowa z lanym ciastem (wywar warzywny marchewka, pietruszka, kalafior, seler, śmietana, mąka pszenna).

Jajko gotowane w sosie koperkowym z ziemniakami, surówka z marchewki i jabłka.

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek:  *Ciasto piernikowe z orzechami i polewą czekoladową (mąka pszenna, jajka, kakao, przyprawa piernikowa, olej, miód), soczek owocowy.

 

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content