Jadłospis na tydzień 16.11.2020r. – 27.11.2020r.

PONIEDZIAŁEK 23.11.2020

Śniadanie: Chleb pszenno -żytni z masłem, pasztet z królika, pomidor, kakao na mleku, jabłko.

Obiad: Zupa krem marchewkowy z płatkami migdałowymi (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler).

Spaghetti z sosem mięsno – warzywnym z posypką serową.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Deserek mleczny z kaszą bulgur z polewą wiśniową.

WTOREK 24.11.2020

Śniadanie: Musli na mleku, chleb graham z masłem, ser żółty wędzony salami, ogórek zielony, herbata z owoców leśnych, kiwi.

Obiad: Zupa grysikowa na rosole (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza manna).

Gulasz cielęcy z kaszą jęczmienną, bukiet jarzyn z masełkiem.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Weka pszenna z masłem, pasta z tuńczyka z majonezem, ogórek kiszony, herbata czarna z cytryną.

 

ŚRODA 25.11.2020

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem z masłem, szynka włoska, pomidorek koktajlowy, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), mandarynki – podane w formie bufetu szwedzkiego.

Obiad: Zupa gulaszowa z warzywami (mięso z indyka, wywar warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, papryka czerwona, ziemniaki).

Ryż na słodko z polewą brzoskwiniową i bitą śmietaną.

Kompot z czerwonej porzeczki.

Podwieczorek: Bułka pszenna z masłem, jajko gotowane ze szczypiorkiem, herbata czarna z cytryną.

CZWARTEK 26.11.2020

Śniadanie: Kaszka jaglano-kukurydziana na mleku, chleb orkiszowy jasny z masłem, kiełbasa drobiowa, papryka żółta, herbata owocowa, kiwi.

Obiad: Zupa brokułowa z lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, seler, pietruszka, por, jajka, mąk pszenna).

Łosoś w parmezanie z kaszą kuskus, sałata lodowa ze śmietaną.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Danonek waniliowy, talarki ryżowe.

PIĄTEK 27.11.2020

Śniadanie: Chleb graham z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewka, mleko z miodem, banan.

Obiad:  : Krupnik z kaszą pęczak (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Zapiekanka ziemniaczana z mięskiem (kalafior, brokuł, marchewka, mleko,masło, ser żółty).

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek:  *Deserek jogurtowy straciatella z malinami (jogurt naturalny, czekolada, żelatyna).

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content