PONIEDZIAŁEK 30.11.2020
Śniadanie: Chleb graham z masłem, ser żółty królewski, pomidor, kakao na mleku, jabłko.
Obiad: Zupa jarzynowa z zacierką (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).
Filet z indyka na parze w ziołach z żółtym ryżem, mizeria z ogórków ze śmietaną.
Kompot z czerwonej porzeczki.
Podwieczorek: Koktajl truskawkowo-bananowy z wafelkiem zbożowy (jogurt naturalny, mleko).
WTOREK 01.12.2020
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, weka pszenna z masłem, powidła śliwkowe, herbata z owoców leśnych, mandarynki.
Obiad: Zupa krem z zielonych warzyw (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, brokuł, zielony groszek, kalafior zielony, por, seler, śmietana).
Kotlety ziemniaczane z sosem pomidorowym (mąka ziemniaczana, jajka, śmietana), awokado.
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Chleb orkiszowy z masłem, kurczak z bobrownik, rzodkiewka, herbata czarna z cytryną.
ŚRODA 02.12.2020
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem z masłem, kabanosy wieprzowe, pomidorek koktajlowy, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), kiwi – podane w formie bufetu szwedzkiego.
Obiad: Zupa koperkowa z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka pszenna).
Ryż na parze z sosem meksykańskim (mięso drobiowe, papryka czerwona, żółta, fasolka czerwona, pomidory, kukurydza).
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Ciasto kruche kakaowe przekładane konfiturą owocową (mąka pszenna, masło, kakao, jajka), rozgrzewająca herbatka z pomarańczą, goździkami i imbirem.
CZWARTEK 03.12.2020
Śniadanie: Kaszka manna na mleku, chleb orkiszowy ciemny z masłem, kiełbasa krakowska, rzodkiewka, herbata owocowa, gruszka.
Obiad: Rosołek z lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, seler, pietruszka, por, jajka, mąk pszenna).
Ryba w ziołach z ziemniakami, marchewka z pomarańczą.
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: Sałatka z jajek z zielonym groszkiem, kukurydzą, pieczarkami i majonezem, bułeczka pszenna z masłem, herbata czarna.
PIĄTEK 04.12.2020
Śniadanie: Chleb graham z masłem, pasta z kurczaka, kiełki rzodkiewki, mleko z miodem, banan.
Obiad: : Kartoflanka z ziemniakami (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler)
Pieczeń rzymska (mięso wieprzowe, jajka, mąka pszenna) z kaszą bulgur, pomidorki koktajlowe z cebulą.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Bułeczka pszenna drożdżowa z masłem miodem, herbatka malinowa.
UPOMINEK OD MIKOŁAJA
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną