Jadłospis na tydzień 07.12.2020r.-11.12.2020r.

PONIEDZIAŁEK 07.12.2020

Śniadanie: Chleb pszenno -żytni z masłem, serek śmietankowy, ogórek zielony, kakao na mleku, gruszka.

Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, śmietana).

Makaron penne z kurczakiem w sosie szpinakowym.

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Bułka grahamka z masłem, kiełbaska drobiowa, czerwona papryka, herbata czarna z cytryną.

WTOREK 08.12.2020

Śniadanie: Müsli na mleku, chleb graham z masłem, pasta z sera żółtego i jajek ze szczypiorkiem i majonezem, papryka czerwona, herbata malinowa, melon.

Obiad: Zupa krem dyniowy z grzankami (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, śmietana).

Gulasz wołowy z kaszą jęczmienną, surówka z ogórków kiszonych i cebuli z oliwą z oliwek.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: *Deserek śmietankowy (ser biały) z płatkami migdałowymi i miodem.

ŚRODA 09.12.2020

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem z masłem, szynka kniazia, pomidorek koktajlowy, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), mandarynki – podane w formie bufetu szwedzkiego.

Obiad: Rosolnik z mięskiem i warzywami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, kasza manna).

Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem.

Kompot z czarnej porzeczki.

Podwieczorek: Bułeczka pszenna z masłem, sałatka grecka z fetą (ogórek, pomidor, sałata lodowa, oliwki), herbata z cytryną.

CZWARTEK 10.12.2020

Śniadanie: Kaszka jaglana na mleku, chleb orkiszowy ciemny z masłem, humus z ciecierzycy z pomidorami suszonymi, herbata czarna z cytryną, kiwi.

Obiad: Zupa brokułowa z lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, seler, pietruszka, por, jajka, mąk pszenna, śmietana).

Indyk gotowany z sosem chrzanowym (śmietana), kasza bulgur, fasolka szparagowa z masłem.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: *Biszkopt z brzoskwiniami i bitą śmietaną (mąka pszenna, jajka), napój owsiany o smaku waniliowym.

PIĄTEK 11.12.2020

Śniadanie: Chleb graham z masłem, szynka drobiowa, żółta papryka, mleko z miodem, banan.

Obiad:  : Zupa pomidorowa z makaronem (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Pulpeciki z miruny z ziemniakami (jajka, ryba), surówka z kiszonej kapusty z marchewką.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek:  *Smoothie jabłkowo-szpinakowe, chrupki jaglane.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content