PONIEDZIAŁEK 07.12.2020
Śniadanie: Chleb pszenno -żytni z masłem, serek śmietankowy, ogórek zielony, kakao na mleku, gruszka.
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, śmietana).
Makaron penne z kurczakiem w sosie szpinakowym.
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Bułka grahamka z masłem, kiełbaska drobiowa, czerwona papryka, herbata czarna z cytryną.
WTOREK 08.12.2020
Śniadanie: Müsli na mleku, chleb graham z masłem, pasta z sera żółtego i jajek ze szczypiorkiem i majonezem, papryka czerwona, herbata malinowa, melon.
Obiad: Zupa krem dyniowy z grzankami (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, śmietana).
Gulasz wołowy z kaszą jęczmienną, surówka z ogórków kiszonych i cebuli z oliwą z oliwek.
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: *Deserek śmietankowy (ser biały) z płatkami migdałowymi i miodem.
ŚRODA 09.12.2020
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem z masłem, szynka kniazia, pomidorek koktajlowy, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), mandarynki – podane w formie bufetu szwedzkiego.
Obiad: Rosolnik z mięskiem i warzywami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, kasza manna).
Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem.
Kompot z czarnej porzeczki.
Podwieczorek: Bułeczka pszenna z masłem, sałatka grecka z fetą (ogórek, pomidor, sałata lodowa, oliwki), herbata z cytryną.
CZWARTEK 10.12.2020
Śniadanie: Kaszka jaglana na mleku, chleb orkiszowy ciemny z masłem, humus z ciecierzycy z pomidorami suszonymi, herbata czarna z cytryną, kiwi.
Obiad: Zupa brokułowa z lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, seler, pietruszka, por, jajka, mąk pszenna, śmietana).
Indyk gotowany z sosem chrzanowym (śmietana), kasza bulgur, fasolka szparagowa z masłem.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: *Biszkopt z brzoskwiniami i bitą śmietaną (mąka pszenna, jajka), napój owsiany o smaku waniliowym.
PIĄTEK 11.12.2020
Śniadanie: Chleb graham z masłem, szynka drobiowa, żółta papryka, mleko z miodem, banan.
Obiad: : Zupa pomidorowa z makaronem (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).
Pulpeciki z miruny z ziemniakami (jajka, ryba), surówka z kiszonej kapusty z marchewką.
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: *Smoothie jabłkowo-szpinakowe, chrupki jaglane.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną