PONIEDZIAŁEK 14.12.2020
Śniadanie: Chleb graham z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku, jabłko.
Obiad: Żurek z ziemniakami i kiełbaską (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).
Zapiekanka makaronowa z warzywami (brokuł, kalafior, marchewka, fasola czerwona, mąka pszenna) z sosem śmietanowo – serowym (jajka).
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Weka pszenna z masłem, serek waniliowy, herbata malinowa.
WTOREK 15.12.2020
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb pszenno-żytni z masłem, dżem wiśniowy, herbata z cytryną, mandarynki.
Obiad: Zupa krem cebulowy groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).
Kotlet schabowy w panierce (jajko, bułka tarta), ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną.
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Pucharek jogurtowy z kruszonką malinową, banan.
ŚRODA 16.12.2020
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem z masłem, szynka włoska, ogórek zielony, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), kiwi – podane w formie bufetu szwedzkiego.
Obiad: Zupa szczawiowa z jajkiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por).
Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną, buraczki na ciepło.
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Babka marmurkowa (mąka pszenna, jajka, kakao), soczek owocowy.
CZWARTEK 17.12.2020
Śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku, chleb orkiszowy ciemny z masłem, pasta z szynki z majonezem, rzodkiewka, herbata owocowa, mieszanka studencka (żurawina, rodzynki, orzechy laskowe, morela).
Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, seler, pietruszka, por, śmietana).
Ryba z pieca z kaszą kuskus, marchewka z zielonym groszkiem z masełkiem.
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, jajko gotowane, szczypiorek, herbata czarna.
PIĄTEK 18.12.2020
Śniadanie: Chleb graham z masłem, ser żółty gouda, czerwona papryka, mleko z miodem, gruszka.
Obiad: : Zupa fasolowa z warzywami (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler)
Pieczeń drobiowa nadziewana marchewką (jajka), kasza bulgur, roszponka z pomidorkami i oliwą z oliwek.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Bułeczka pszenna z masłem, domowa nutella z daktyli (kakao, orzechy laskowe, czekolad), herbatka z owoców leśnych.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną