Jadłospis na tydzień 14.12.2020r.-18.12.2020r.

PONIEDZIAŁEK 14.12.2020

Śniadanie: Chleb graham z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku, jabłko.

Obiad: Żurek z ziemniakami i kiełbaską (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).

Zapiekanka makaronowa z warzywami (brokuł, kalafior, marchewka, fasola czerwona, mąka pszenna) z sosem śmietanowo – serowym (jajka).

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Weka pszenna z masłem, serek waniliowy, herbata malinowa.

WTOREK 15.12.2020

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb pszenno-żytni z masłem, dżem wiśniowy, herbata z cytryną, mandarynki.

Obiad: Zupa krem cebulowy groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).

Kotlet schabowy w panierce (jajko, bułka tarta), ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Pucharek jogurtowy z kruszonką malinową, banan.

 

ŚRODA 16.12.2020

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem z masłem, szynka włoska, ogórek zielony, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto), kiwi – podane w formie bufetu szwedzkiego.

Obiad: Zupa szczawiowa z jajkiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por).

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną, buraczki na ciepło.

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Babka marmurkowa (mąka pszenna, jajka, kakao), soczek owocowy.

CZWARTEK 17.12.2020

Śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku, chleb orkiszowy ciemny z masłem, pasta z szynki z majonezem, rzodkiewka, herbata owocowa, mieszanka studencka (żurawina, rodzynki, orzechy laskowe, morela).

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, seler, pietruszka, por, śmietana).

Ryba z pieca z kaszą kuskus, marchewka z zielonym groszkiem z masełkiem.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, jajko gotowane, szczypiorek, herbata czarna.

PIĄTEK 18.12.2020

Śniadanie: Chleb graham z masłem, ser żółty gouda, czerwona papryka, mleko z miodem, gruszka.

Obiad:  :  Zupa fasolowa z warzywami (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler)

Pieczeń drobiowa nadziewana marchewką (jajka), kasza bulgur, roszponka z pomidorkami i oliwą z oliwek.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek:  Bułeczka pszenna z masłem, domowa nutella z daktyli (kakao, orzechy laskowe, czekolad), herbatka z owoców leśnych.

 

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content